24 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kızılcahamam Çam Otel'de yapılan "İstişare Toplantısı"nda önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, Kara yollarının, diğer tüm ulaşım modlarıyla, ülkenin can damarı olduğunu belirtti. Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Yollarımız, akarsular gibi. Geçtiği her yere yeni yatırım fırsatları, üretim imkanları ve istihdam olanakları sağlarken, ekonomimizi büyütüyor, ticari hayatı geliştiriyoruz. Eğitim ve kültürel hayata canlılık kazandırıyoruz. Böylece milletimize iş, aş, refah ve huzur getiriyoruz." 

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Bakan Adil Karaismailoğlu karayolu yatırımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılında bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin 516 kilometreye, otoyol uzunluğunu 3 bin 843 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye, tünel uzunluğunu da 720 kilometreye çıkartacaklarını kaydetti.

"1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi'nin 26 Şubat 2022 tarihinde hizmete açılacağını müjdeledi. Bakan Karaismailoğlu, dev projeyi 2 milyar 545 milyon avroluk yatırımla tamamladıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü projesini yaklaşık olarak 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesiyle gece gündüz çalışarak hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Adil Karaismalioğlu, şöyle konuştu: "Bu eşsiz proje, iç ve dış mihraklardan medet uman, ata mirasına sahip çıkmayı beceremeyenlere yeni Türkiye'nin mesajıdır. Ülkemizin bölgesinin lider ülkesi olduğunun en büyük göstergesidir. 2023 metrelik orta açıklığıyla Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü sembolize edecek. Köprümüz, dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak. 318 metrelik çelik kuleleri Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i işaret edecek. Dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olacak. Projemizle Malkara-Çanakkale Otoyolu güzergahı 40 kilometre kısalırken, 1915 Çanakkale Köprümüz ise, 'en'lerin projesi olarak, Lapseki-Gelibolu arası feribot seferiyle 1,5 saat süren geçiş süresini sadece 6 dakikaya indirecek ve böylece atalarımızın kanlarıyla sulanmış Çanakkale Boğazı'na adeta bir mühür vuracak."

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada açılışına sayılı günler kalan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yalnızca köprü olmanın dışında aziz şehitlerin anılarını da bağrında taşıyan eşsiz bir abide olacağını söyledi. Adil Karaismailoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: "Çanakkale Boğazı'nın yakut bir gerdanlık gibi taşıyacağı köprümüz, şehit atalarına saygılı, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." 

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat'ta açılıyor! Büyük gün geldi!

Çanakkale ve Çorlu için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön