27 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adik Karaismailoğlu, yap-işlet-devret projelerinin dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik bir model olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bu yöntemle yapıldığını ve maliyetinin  2,5 milyar avro olduğunu söyledi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü projesinin inşaatının devam ettiği Çanakkale'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni Şafak'tan Hüseyin Likoğlu'nun haberine göre; Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyetinin 2,5 milyar avro olduğunu belirtti ve "Yap-işlet-devret projeleri, devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılmış devasa projeler" dedi.

“Yap-işlet-devret projeleri, devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılmış devasa projeler. Bunu zamana yayıp ödemesi yapılıyor. Şimdi yükleniciler de bunu dış kredilerle almışlar, ödemeleri var. Siz bir nevi araba kredisi alıyorsunuz, araba otoparkta yatıyor ama siz onun parasını ödemeyecek misiniz? Bunların fayda maliyetlerine bakmak lazım. 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi 2,5 milyar avro. Bir anda 3-4 yılda devletin kasasından bu paranın çıktığını düşünsenize, nasıl bir yük olacak? Ama 10 yıl sonra bize teslim edecek, burası tamamen devletin oluyor. O arada kullanıcıdan para alıyor. Yap-işlet projesi dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik model. Çok tercih edilen ve bir anda devletin kasasına yük binmeden uzun vadede ödediği bir yatırım. Bunlar 3-4 yıllık proje değil ki 100-150 yıllık projeler, bunu öyle düşünmek lazım.”

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!


Geri Dön