24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin pek çok projeyle birlikte ulaşımda bölgesel merkez konuma yükseleceğine dikkat çekti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, video konferansla katıldığı 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarına yer verilen tabloyu, sosyal medya üzerinden yayınladı. 

"Ülkemizin pek çok hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz gibi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inşa etmek de hamdolsun bize nasip oldu. Pek çok projemizle birlikte Türkiye, inşallah ulaşımda bölgesel merkez konumuna yükselecektir" ifadeleriyle yapılan paylaşımda, bitirildiğinde "dünyanın en uzunu" olacak köprünün 1915 Çanakkale Zaferi'nin sembolü olacağına dikkat çekildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Tablodaki bilgilere göre, 3 geliş-3 gidiş olmak üzere 6 şeritli köprünün iki kule arasındaki orta açıklık mesafesi 2023, toplam uzunluğu ise 3 bin 563 metre olacak. Dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo'daki Akashi Boğazı Köprüsü'nü geride bırakacak olan köprü, kuleler arasındaki mesafesiyle de "dünyanın en geniş orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak. 

Projenin 10,5 milyar TL'ye mal olacağı belirtilen tabloda, toplam otoyol uzunluğu 352 kilometre olan proje kapsamında, 6 viyadük, 7 köprü, 85 alt ve üst geçit ile 238 menfez yapılacağı belirtildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kuleleri tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarına son bloklar konuyor!


Geri Dön