23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman Nissibi Köprüsü açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman Nissibi Köprüsü açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da Nissibi Köprüsü’yle birlikte 482 milyon liralık kamu, 228 milyon liralık özel sektör olmak üzere, toplam 710 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı.



Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adıyaman genelindeki desteğin büyük olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah sizlerin bu güveninize ve itimadınıza layık olmaya çalışacağım" dedi. Sincik'ten sonra Nissibi Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Barajı yapılınca Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır yolunun sıkıntı oluşturmaya başladığını, Adıyaman-Diyarbakır'ın 150 kilometrelik mesafesinin uzadığını ifade etti. Feribotla yapılan ulaşımın ise sınırlı ve sıkıntılı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nissibi Köprüsü'nün, 610 metre uzunluğu, 400 metre açıklığı, 96 metre yüksekliği ile Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu köprünün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldıktan sonra 4, İzmit Körfezi köprüsü yapıldıktan sonra 5. olacağını bildirdi.


"Adıyaman'a böyle bir köprü yakışırdı" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nissibi Köprüsü'nün Adıyaman'ın gelişimi ve dönüşümü için önemli bir eser olacağının söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 90 milyonluk yatırım bedeli olan köprünün, ülkeye ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, Nissibi Köprüsü'nün yanı sıra 480 milyonu kamu, 280 milyonu özel sektör olmak üzere toplam 760 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarını anlattı.


Eğitimde 103 milyon yatırım bedelli 60 ayrı eserin Adıyaman'a kazandırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi, Kahta Kız İmam Hatip Lisesi, Besni Endüstri Meslek Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gölbaşı İmam Hatip Lisesi, Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ataköy Çok Programlı Lisesi, 200 kişilik pansiyonlu Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesinin de yer aldığı kaydetti.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumunun 512 kişi kapasiteli yeni bir yurdu, Gençlik ve Spor Bakanlığının ise Gerger Spor Salonunu, 5 futbol sahasını, su sporları merkezi ve atış poligonunu tamamladığını belirtti. Sağlık Bakanlığının yatırımlarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "89 trilyonluk 400 yataklı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hamdolsun tamamladık ve bugün hizmete açıyoruz. Ne diye çıktık yola? Ne dedik biz? Kanuni'nin torunuyuz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanuni Sultan Süleyman'ın, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya, devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" dizesini okudu.


TOKİ Haber


Geri Dön