16 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Son dönemde kırmızı et fiyatlarından dolayı artan şikayetler ve tarımda artan maliyetler ülkenin gıda tedarik zincirinde ciddi sıkıntılara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı.



Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin ile Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş görevden alındı. Görevden alma kararı gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kırmızı Ete son dönemde gelen zamlardan sonra Et ve Süt Kurumu Ramazan boyunca halka ucuz et temin etmek için birtakım yeni girişimlerde bulunmuştu. Et ve Süt Kurumu (ESK), ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiriciye 2 bin 500 lira destekleme ödemesi yapacağını açıklamıştı.

PARA ZİRAAT BANKASI HESAPLARINA YATIYOR

Şubelerin önündeki kuyrukları azaltmak amacıyla et fiyatına yüzde 48 zam yapan, gelen tepkiler üzerine yüzde 15 indirime giden ESK tarafından kesimi ve satışı yapılan/yaptırılan sığır başına yetiştiricilere 2 bin 500 lira ödeme yapıyordu.

ESK'dan gelen icmali kesilen hayvan sayısı ve destekleme tutarı açısından kontrol ederek bütçe imkanları çerçevesinde Ziraat Bankası aracılığıyla yetiştiricilerin hesabına aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Son dakika! Erdoğan paraların hesaplara geçeceği tarihi açıkladı! Bayram öncesi burs ve kredi ödemesi yapılacak

Hükümetten emekli ve memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi müjdesi! Erdoğan tarihini açıkladı

Emekli bayram ikramiyesi haberinde Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasındaki gizli sır ortaya çıktı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön