29 / 03 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. 



Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'ne katılmak için Çanakkale'ye gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü havadan helikopter ile inceledi.

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye montajı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'ndeki konuşmasında şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız. Çanakkale Köprüsü'nün hizmete girmesiyle Çanakkale Boğazı geçiş trafiği hiçbir engele takılmadan yapılacak bir seyahatle 6 dakikaya inecektir. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ile Türkiye, yeni bir sıçrama dönemini daha başarıyla gerçekleştirmiş oluyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz." diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye montajı yapıldı!

Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılım gösterdi.

Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik şu açıklamalarda bulundu:

"Bu projenin bir parçası olan Gelibolu ile Lapseki arasındaki dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesini de bugün yerleştirdik. İnşallah köprümüzü ve otoyolumuzu önümüzdeki yıl açıyoruz. Bu otoyol ve köprü projesi, Türk ekonomisinin en gelişmiş bölgeleri olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege'nin ulaşım sistemlerini birbirleriyle entegre edecektir."

 

Bugün, dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü #1915ÇanakkaleKöprüsü’nün son tabliye montajını gerçekleştirdik.

İnşallah, Çanakkale Deniz Zaferimizin 106’ncı yıl dönümünde köprümüzü ve Malkara’ya kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolu hizmete açacağız. pic.twitter.com/84ABBqsaYC

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) November 13, 2021

 

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!


Geri Dön