27 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.



Merakla beklenen  Marmaray  Zübeyde Hanım Parkı'nın açılışı yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açılışa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katılım sağladı.

Gerçekleştirilen törende önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, kentlerin tarihiyle, kültürel dokusuyla ve doğa ile uyumlu olarak geliştirilmesinin öncelikleri olduğunu kaydederek, bu sebeple belediyecilik hizmetlerine ayrı bir önem verdiklerini dile getirdi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Karaismailoğlu, açılışta şunları söyledi: "Şu an Bakanlığımız ile Zeytinburnu Belediyemizin ortak çalışması neticesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Marmaray Zübeyde Hanım Parkı da malum zihniyetin durdurduğu projelerden biriydi. Marmaray güzergahının üstü kapatılarak elde edilen alanın park ve dinlenme alanı olarak hizmet vermesi amacıyla 17 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çalışmalara başlanmıştı. Ancak işin bir kısmı yapıldıktan sonra çalışmalar mevcut İBB Yönetimi tarafından maalesef durduruldu. Sonrasında Zeytinburnu Belediyemiz devreye girdi. Belediye başkanımız gerekeni yaptı. Kalan kısımları hızla bitirdi."

Adil Karaismailoğlu, Marmaray'la Halkalı-Gebze arasındaki 80 kilometrelik parkurda yer alan toplam 43 istasyonunun 108 dakikada tamamlandığını kaydederek, Marmaray'ın mega kent İstanbul’un kent içi ulaşımının ana hatlarından biri olduğunu kaydetti.

"Hızlı, konforlu, hava şartlarından etkilenmeyen, kesintisiz ulaşımın adresi İstanbullular için artık Marmaray’dır." şeklinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Marmaray, İstanbul’un kent içi ulaşımının omurgasıdır. Birkaç gün önce gördük. 5 Kasım’da Marmaray’ı kullanan yolcu sayısı rekor kırdı. Bir günde 567 bin 169 yolcu, 6 Kasım’la birlikte iki günde toplam 1 milyon 115 bin yolcu Marmaray ile işlerine, sevdiklerine ulaştırıldı. Hizmette olduğu 8 yıl içinde taşıdığı yolcu sayısı ise 607 milyona ulaştı." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Karaismailoğlu, "80 kilometre uzunluğundaki parkurda hizmet veren Marmaray banliyö hattı ile Levent-Hisarüstü Metrosu’nun ardından İstanbul şehir içi raylı toplu taşımacılık altyapısının gelişmesi için 103,3 kilometre uzunluğunda 7 ayrı hatta çalışmalara da devam ediyoruz." şeklinde konuştu

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu şunları kaydetti: "Biz, ülkemiz için canla başla çalışırken, gündelik polemiklere değer vermiyoruz. Buna vaktimiz de yok, niyetimiz de. Biz hizmete odaklayız, projelerimizi bitirmeye odaklıyız. Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz. 2 bin 23 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü, 'dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü' olacak. Feribot hareket ettikten sonra 30 dakika sürse de kuyrukta geçen veya hava durumuna göre saatler sürebilen Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresini 6 dakikaya indiriyoruz. 18 Mart 2022’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprümüzü ve 100 kilometre ilk Malkara Çanakkale otoyolunu açacağız."

 

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!


Geri Dön