26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 



"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak adlandırılan dev proje için Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde Karayolları Genel Müdürlüğü görevlileri ile beraber 649'u mühendis 5 bin 95 kişiyle yürütülen çalışmalarda önemli aşama tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ÇİMTAŞ firması tarafından Bursa'nın Gemlik ve Kocaeli'nin Gölcük ilçelerindeki fabrikalarda üretilen yaklaşık 700 ton ağırlığa sahip, 45 metre genişliğinde ve 48 metre uzunluğundaki tabliye blokları tespit edilen noktalara yerleştirme işlemleri bitti. 

1915 Çanakkale Köprüsü nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çalışmaların en önemli payına sahip tabliye montajının sonuncusunun da köprünün temelini 18 Mart 2017'de atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yarın yapılması hedeflendi. Böylece köprünün deniz üzerindeki yol bağlantısı bitecek. Çanakkale Boğazı'nın iki yakası birleşmiş olacak. Köprüdeki 87 tabliye bloklarının yerleştirilme çalışmaları sonrasında ise araçların kullanacağı yoldaki diğer çalışmalara başlanacak. Gece ve gündüz çift vardiya olarak aralıksız süren iş süresi boyunca kara yolu bağlantıları, otoyol çalışmaları, köprünün diğer işlemleri ve teknik çalışmalar gibi diğer unsurlar da bitecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!


 


Geri Dön