24 / 04 / 2024

Trump Towers, AKG Gazbeton ile örülüyor

Trump Towers, AKG Gazbeton ile örülüyor

Yüksek binalar ve gökdelenler için en güvenli yapı malzemesi olarak kabul edilen AKG Gazbeton, son olarak `D-YAPI İnşaat' tarafından yapımı sürdürülen "Trump Towers" projesinde kullanıldı



Uygulama kolaylıklarının yanı sıra ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürmesiyle tanınan `çevre dostu' duvar örgü malzemesi AKG Gazbeton, hafifliği sayesinde binaların direncini artırıyor. Yüksek binalar ve gökdelenler için en güvenli yapı malzemesi olarak kabul edilen AKG Gazbeton, son olarak `D-YAPI İnşaat' tarafından yapımı sürdürülen "Trump Towers" projesinde kullanıldı. 

Efsanevi emlak devi Trump'ın Doğan Grubu ile birlikte gerçekleştirdiği proje, iş merkezi ve rezidans olmak üzere iki ayrı kuleden oluşuyor. Türkiye'nin en gösterişli yapılarından biri olmaya hazırlanan Trump Towers projesinde, AKG Gazbeton ürün yelpazesinde yer alan blok, lento ve tutkal ürünleri kullanılıyor. 

İstanbul Şişli'de yaklaşık 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşaası devam eden Trump Towers, yerden yüksekliği 155 metre olan 39 kattan oluşuyor. Türkiye'nin CE Belgeli ilk duvar malzemesi olan AKG Gazbeton'un yapısındaki birbirinden bağımsız mikro gözeneklerin yarattığı hafiflik ile binaların toplam ağırlığı önemli ölçüde azalıyor. Yüksek binalar için en güvenli yapı malzemesi olan AKG Gazbeton, binanın taşıyıcı sistemlerinin olası bir depremden daha az etkilenmesini sağlıyor. 

AKG Gazbeton'un, bugüne kadar dünyanın ve ülkemizin önde gelen yapılarında kullanıldığını  belirten AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, "Sağlamlık, deprem dayanıklılığı, hafiflik, yalıtım özelliği ve pratiklik gibi nedenlerden ötürü dünya gayrimenkul devi, AKG Gazbeton ile çalışmayı  tercih etmiştir. AKG Gazbeton ürünlerinin Trump Towers'da kullanılması, AKG ürünlerine duyulan güvenin göstergesidir" dedi.

AKG Gazbeton daha önce dünyanın sekizinci harikası olmaya aday gösterilen Dubai'deki "Palmiye Adası" başta olmak üzere  Bodrum Kuum Butik Otel, Çeşme Alaçatı Port, Bodrum Gardens of Babylon Hotel, Bay Peninsula Evleri, Didim Marina projesi, Polat Caddebostan Evleri, Bursa Korupark Evleri, ve 212 İstanbul projelerinde ve Kentplus İstanbul gibi yüksek binalarda kullanıldı.


Geri Dön