24 / 04 / 2024

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen cezaevinden çıkıyor!

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen cezaevinden çıkıyor!

Moskova'daki emlak projesi için Donald Trump'a aracılık etmek, vergi kaçırma gibi suçlardan 3 sene hapis cezasına mahkum edilen eski avukatı Michael Cohen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hapishaneden çıkartılacak.



ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada yalan söyleme ve vergi kaçırma gibi suçlardan 3 sene hapis cezasına mahkum edilen eski avukatı Michael Cohen’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hapishaneden çıkartılacağı belirtildi.

Konuyla yakından ilişkili biri tarafından Associated Press’e yapılan açıklamada, Cohen’in kaldığı cezaevinde görülen salgın sebebiyle 14 günlük karantinadan sonra cezasının geri kalanını evinde tamamlayacağı bildirildi.

Cohen’in şu an kaldığı Otisville'deki federal hapishanede 14 mahkumun ve 7 görevlinin virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Avukat Cohen, Donald Trump ile ilişkileri olduğu iddia edilen 2 kadına konuşmamaları için "yasa dışı para ödemek", seçim kampanyasında finansman kurallarını ihlal etmek, vergi kaçırmak ve Moskova'daki emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekten suçlu bulunmuştu.

 


Geri Dön