19 / 04 / 2024

TSMD ve Yapı Sektörü Buluşması sektörü bir araya getirdi!

TSMD ve Yapı Sektörü Buluşması sektörü bir araya getirdi!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD),  kurmaya karar verdiği Mimarlık Merkezine finansal kaynak yaratmak için düzenlenen TSMD ve Yapı Sektörü Buluşmasının ikincisi gerçekleştirildi



Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), 2011 yılı içerisinde  Ankara  Kentpark AVM içerisinde, mimarlık ve tasarımın yanı sıra Yapı Sektörü ve Kentsel Gelişim Politikaları üzerine de çeşitli sergi, konferans ve etkinlik düzenlemek ve ilgili sektörler arası bir iletişim noktası oluşturmak üzere kurmaya karar verdiği Mimarlık Merkezine finansal kaynak yaratmak için düzenlenen TSMD ve Yapı Sektörü Buluşmasının ikincisi gerçekleştirildi.

AB Bakanlığından Sivil Toplum Diyalogu Projesi kapsamında alınan hibe ile yaptırılacak olan Ankara Maketinin de sergileneceği Mimarlık Merkezinin yapımına, 15 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen ilk "TSMD ve Yapı Sektörü Buluşması"ndan elde edilen gelir ile başlanmıştı.
Gelenekselleşmesi hedeflenen bu buluşmaların ikincisi, TSMD tarafından, 18 Ekim 2011 tarihinde, Swissotelde gerçekleştirildi. Öğlen yemeği ile başlayan etkinlik, TSMD üyeleri, ilgili büroları temsil eden mimarlar ile yapı sektöründen gelen firma temsilcilerinin, tanışması, karşılıklı olarak süregiden projeler ve ürünler hakkında bilgi sahibi olunması ile devam etti. Karşılıklı bilgilenme sonrası daha sosyal bir atmosferde, kokteyl eşliğinde mimarlar ve yapı sektörünün temsilcilerinin  bir araya gelmesi ile ikinci TSMD ve Yapı Sektörü Buluşması sona erdi.
İkinci TSMD ve Yapı Sektörü Buluşmasına; Kale Seramik, Vitra, Ankara Aliminyum, Arçelik, Ardıç Cam, Koleksiyon, Guardian, Danfoss, Dorma, Fixa, Gerfloor, Seranit, Trakya Cam, Petra, Işıklar Pazarlama, Teka, Bien Seramik, Gaz Beton Üreticileri Birliği, AGK, ECA, Reynaers, Nurus, Schüco- Pimeks grup, Aspen gibi yapı sektöründe kendi alanında çalışmalarıyla önde gelen firmalar katıldı.
1987 yılında kurulan Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) , Mimarlık mesleğinin öne aldığı değerlerin yaygınlaşması, kentsel çevre bilincinin oluşması ve yapı sektörünün gelişmesi için hizmet veren bir sivil toplum örgütüdür. TSMD üyeleri, yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli projenin müellifi olarak  öne çıkan mimarlık ofislerinin sahiplerinden ve Türkiye yapı sektöründe  etkili olan mimarlardan oluşmaktadır. TSMD üyeleri, tasarladıkları senede yaklaşık 3.500.000 m²nin üzerindeki yapı büyüklüğüyle, yapı teknolojilerinin uygulanması ve gelişimde de önemli rol oynamaktadır.


Geri Dön