19 / 04 / 2024

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi ile ilgili borcunu ödemediği iddialarında bulundu. Haliç Üniversitesi karşılık olarak, "Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur" açıklamasını yaptı...



Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi’nin 500 bin liralık kira borcunu ödemediğini öne sürerek, Levent’teki tesisten tahliyesini istedi. Haliç Üniversitesi, cevap olarak TSYD’yi haksız kazanç elde etmek ve usulsüzlük ile itham etti.

Birgün’ün haberine göre, Türk Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) resmi sitesinden yaptığı bir duyuruyla TSYD ile Haliç Üniversitesi arasında olan borç krizi meydana çıktı. Açıklamada Haliç Üniversitesi ile imzalanan işbirliğine göre yedi yıldır üniversitenin eğitim faaliyetlerini TSYD Levent tesislerinde sürdürdüğü ifade edilerek şöyle bilgi verildi:

"Ne var ki mütevelli heyeti değişen Haliç Üniversitesi o günden bu yana öğrencilerden milyonlarca lira toplamasına rağmen- derneğimize ait ödemelerini yapmamaktadır. Elektrik ve su borçlarını dahi vermeyen Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye yaklaşık 500 bin lira borcu bulunmaktadır."

"Haliç Üniversitesi yetkilileri, parayı ödemeleri istendiğinde ise TSYD’nin avukatı önünde sayın Cumhurbaşkanına yakın oldukları imasında bulunmuşlar, üstü kapalı bir şekilde bizi tehdit etmişlerdir. Halbuki sayın Cumhurbaşkanına gerçekten yakın olsalardı, kendisinin adının kullanılmasından son derece rahatsız olduğunu çok iyi bilirlerdi."

"Üniversite yetkileri kapıyı kırdı" iddiası

"Haliç Üniversitesi yetkililerinin cüreti bununla da bitmemiş, TSYD’nin sahibi olduğu, tadilattaki spor salonunun kapısını kırdırmışlardır. Haliç Üniversitesi yetkililerinin cüreti bununla da bitmemiş, TSYD’nin sahibi olduğu, tadilattaki spor salonunun kapısını kırdırmışlardır."

TSYD,  bünyesinde 1700 gazeteci olduğunu ve Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek açıklamasını şöyle tamamladı:

"TSYD bu yaşananlardan sonra her zaman yaptığı gibi yasal yollara başvurmuştur. Haliç Üniversitesi’nin borcunu ödemesi için icra takibi başlatmış, Levent’ten tahliyesini istemiştir. Spor Salonunun kapısını kırdıranlardan da ayrıca şikayetçi olmuştur. Dağ kanunu bu ülke sınırları içinde geçerli değildir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarla yönetilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haliç Üniversitesi'nden yanıt: "TSYD usulsüzlükleri belirlendi, borcumuz yok"

Haliç Üniversitesi’nin TSYD'nin iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Üniversitemiz ile TSYD (Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği) arasında, 01.12.2012 tarihinde, 10 yıllık süreli olarak işbirliği sözleşmesi yapılmış ve tesislerin büyük bir bölümü Üniversitemizin kullanımına tahsis edilmiştir. Yapılan işbirliği çerçevesinde an itibariyle bütün borçları ödenmiş, TSYD yetkililerinin yakınlarının burslu olarak okutulması dahil Üniversitemizin üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirilmiştir. Ancak; İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçilerinin yaptığı denetimlerde TSYD’nin usulsüzlüklerini belirlemiş ve durumu İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün 15.12.2015 tarih ve 77994 sayılı yazısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiştir. Bu yazı ile TSYD tarafından hukuksuz olarak bu tesislerin üçüncü şahıslara kiraya verildiği ve haksız kazanç elde ettiği kayda geçmiştir."

"Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur"

"TSYD’nin usulsüzlüklerinin tespitine istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından TSYD ile 10.12.1987 tarihinde imzalanan protokol 04.05.2017 tarih ve 86283 sayılı yazı ile iptal edilmiştir. Bu bilgiler ışığında bilinmesini isteriz ki TSYD’nin hiçbir şekilde Üniversitemizi tahliye etme hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır. Üniversitemizin şuan itibariyle TSYD’ye hiçbir borcu yoktur. Tesislerin kullanımı esnasında kapalı spor salonu, tartan pist,sosyal alanlar,balo salonu,tesisin ihtiyacı olan tamir ve bakımları Üniversitemiz tarafından yapılmış. Kira bedelleri ise bu yatırım ve hizmetlerin dışında ayrıca ödenmiştir."

 


Geri Dön