26 / 04 / 2024

Arsa almak istedi, 500 bin TL dolandırıldı!

Arsa almak istedi, 500 bin TL dolandırıldı!

Bir meslektaşını ve katibini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan eski savcı Tamer C.'nin "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet savcısı Gökhan S., yatırım yapmak için arsa almak istedi, Tamer C'ye 500 bin TL verdi, arsayı almayınca mahkemeye başvurdu...



Bakırköy Adliyesi'nde bir meslektaşını ve katibini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan eski savcı Tamer C. hakkındaki savcılık soruşturması sona erdi. Şüpheli Tamer C. hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

Memurlarnet'te yer alan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet savcısı Gökhan S. ve katip Özcan D. "müşteki" sıfatıyla bulundu. İddianamede, şüpheli Tamer C.'nin 2013 senesinden beri Bakırköy Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, verdiği istifa dilekçesinin 23 Ocak 2020 tarihinde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından kabulüyle görevinden ayrıldığı belirtildi. 

ARSA İÇİN 500 BİN LİRA VERMİŞ

İddianamede, şikayetçi savcı Gökhan S'nin HSK müfettişlere verdiği ifadesinde, bankada 500 bin TL'sinin olduğunu şüpheli meslektaşı Tamer C'nin bildiğini, şüphelinin kendisine elinde bir proje olduğunu ve yatırım yapıp yapmak istemediğini sorduğunu ifade etti. Şikayetçi Gökhan S. ifadesinde, şüphelinin Dikili'de bir tarlanın, arsa vasfına dönüştürüleceğini söylediğini, şüpheliye inanarak arsa vasfına dönüştürülmesi halinde kıymetinde artış olacağını düşünüp 500 bin TL'yi hesabına aktardığını, bu şekilde dolandırılması üzerine şikayetçi olduğunu belirtti. 

SİGORTA ŞİRKETİNDEN ARAÇ ALACAĞINI SÖYLEMİŞ

Müşteki katip Özcan D. ise ifadesinde, bir dönem savcı Tamer C'nin katipliğini yaptığını dile getirerek, şüphelinin sigorta şirketinde tanıdığı olduğunu ve kendisine araç alabileceğini söylemesi üzerine 202 bin lira para verdiğini ancak söz konusu aracın alınmadığına dikkat çekerek şikayetçi olduğunu belirtti. 

"KİMSEYİ DOLANDIRMADIM"

13 Şubat'ta tutuklanan şüpheli Tamer C. ise ifadesinde, kimseyi dolandırmadığını iddia etti. Şüpheli Tamer C., başka meslektaşlarıyla Kanal İstanbul güzergahı olan Sazlıbosna mevkiinde iki ayrı arsa aldığını şikayetçi Gökhan S'ye anlattığını, bunun üzerine şikayetçi Gökhan S'nin de parası olduğunu, arsaya yatırım yapmak istediğini söylediğini ifade etti. O sırada Dikili'de arsa almasının söz konusu olduğunu belirten şüpheli Tamer C. daha önce görev yaptığı yerdeki bir tanıdığının Dikili'de bir arsa olduğunu, 1 milyon 200 bin TL civarında alınabileceğini, imar durumunun değişmesi halinde kıymetinin 5 milyon TL yükselebileceğini şikayetçi Gökhan S.'ye anlattığını, Gökhan S'nin de kendi bütçesinden 500 bin TL verebileceğini söyleyerek Ekim ayında bu parayı verdiğini belirtti. Şüpheli Tamer C, tanıdığının bu arsanın resmi prosedürlerini yerine getirmesi için işlemler yaptığını, ilgili yerlere yazılar yazdığını, ancak bunlar tamamlanmadığı için arsanın satışının yapılamadığını, verdiği kaporayı alamadığını, işlemlerin hala sürdüğünü bildiğini, gerekirse parayı da iade edeceğini ileri sürdü. 

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

İddianamede tanık anlatımlarına ve toplanan delillere göre eski savcı şüpheli Tamer C'nin tamamen dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği vurgulanarak, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan toplam 6 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheli Tamer C. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.


Geri Dön