27 / 04 / 2024

Yaşlı kadına damadından 500 bin TL'lik icra takibi oyunu!

Yaşlı kadına damadından 500 bin TL'lik icra takibi oyunu!

Denizli’de yaşayan 65 yaşındaki Hanife Kuzu, damadı tarafından ‘ilamsız icra takibi’ ile yaklaşık 500 bin TL dolandırılmak istendiğini söyleyerek, suç duyurusunda bulundu.



Denizli Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan  Hanife Kuzu'ya (65) kızının dini nikahlı olarak yaşadığı eşi E.M., Denizli 1. İcra Dairesinde 353 bin TL ana para olmak üzere masraflar ile birlikte toplamda 489 bin TL’lik dava açıp, ardından ‘ilamsız takiplerde ödeme emri’ gönderdi. Denizli Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre, borç tebligatı posta dağıtım görevlisi tarafından evde olmadığı ve muhtara bırakıldığı nedeniyle yaşlı kadına ulaştırılmadı. Evrak Kuzu’ya geç ulaştırıldığı için bir hafta itiraz süresi geçince yaşlı kadın borcu kabullenmiş oldu. Gerçek ise postacının 489 bin TL’lik ödeme emrini getirmesiyle ortaya çıktı. Evrakı alınca adliyenin yolunu tutan Kuzu ailesi, adliyede ikinci şokunu yaşadı. Adliyedeki görevliler, yasal mevzuat kapsamında ilk gelen tebligata bir hafta içerisinde itiraz edilmediği için ikinci gelen tebligatta bulunan 498 bin TL’lik borcu ödemek zorunda olduklarını söylediler. Kuzu ailesi, ayrıca bu dönemde itiraz edilmediği için Hanife Kuzu’nun üzerine kayıtlı ev, arsa ve araç gibi gayrimenkullere de haciz konulduğunu belirtti.

Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Hatica Kuzu, “Benim kimseye bir borcum ya da alacağım yokken beni ilamsız takipten icraya koydular. Kızımın imam nikahlı yaşadığı eşi, kardeşi, beraber hepsi birleşip beni icraya koydular 500 bin TL. Benim bu kişilere hiçbir borcum yok, bu kişiler ile aramda alışveriş yok. Ben evde yoktum, çocuklarım beni aradı, ‘Sen bir kağıda imza attın mı? Sana icra gelmiş’ dediler. Ben bir yere imza falan atmadığımı söyledim. Kimseye de borcum yok dedim. Savcılığa suç duyurunda bulundum ve dava açtım” diye konuştu. 

Yarım milyonluk icra ödeme emrinin sabah kahvaltısı yaparken ellerine ulaştığını belirten Kuzu, “Eşimle birlikte evimizde kahvaltı yaparken postacı tarafından bir evrak getirildi. Evrakı alıp baktığımızda 498 bin TL tutarında annemin hacze verildiğini gördük. Evrakı alıp, kahvaltıyı da bırakıp direkt adliyenin yolunun tuttuk. Araştırmalarımız neticesinde ablamın imam nikahlı yaşadığı eşi tarafından annem hiçbir şekilde imza atmadan haciz uygulanma aşamasına geçmiş. Olayın tebligatı hiçbir şekilde bize iletilmedi. Bu tebligatın iletilmemesi sonucunda 7 gün itiraz süresi geçildiği için karşı taraf yasal hükümlere göre alacaklı olmuş” dedi.

Yaşanan olayın ardından Hanife Kuzu, damadı E.M., damadın kardeşi E.M., kızı Ş.K. ve posta dağıtım görevlisi A.G. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. 


Geri Dön