26 / 04 / 2024

Bursa'da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Bursa'da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Bursa'da bir kişi, inşaat firmasından alacağı 65 bin Türk Lirası'nın tahsil edileceği bahanesiyle 3 bin TL dolandırıldığını belirterek polise şikayete bulundu.



Bursa'da bir kişi, inşaat firmasından alacağı 65 bin Türk Lirası'nın tahsil edileceği bahanesiyle 3 bin TL dolandırıldığını belirterek polise şikayete bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ekipler şüphelileri yakalamak amacıyla harekete geçti. 

Alınan bilgilere göre, Bursa Osmangazi'de yaşayan Dursun Sezer, 2 sene önce bir inşaat firmasından Yunuseli Mahallesi'nde topraktan ev satın aldı.

Bursa da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Firmanın inşaatı bitirmemesinin ardından savcılığa şikayette bulunan Sezer'e, firma tarafından 65 bin TL ödeme yapılmasına karar verdi. 

Sezer'i 15 Eylül tarihinde cep telefonundan arayan ve kendisini Rıfat şeklinde tanıtan kişi, söz konusu firmanın vekili olduğuna, 65 bin TL'nin bir banka şubesine yatırılacağını belirtti. Bunun üzerine Sezer ve 3 şüpheli, Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Diğer 2 şüpheliyi bankaya para çekmeye yollayan zanlı, Sezer'i bir çay ocağına götürdü.

Şüpheli, Sezer'den alacağı olan 65 bin Türk Lirası'nın kendisine verilmesi için 3 bin Türk Lirası olan banka masrafını karşılamasını talep etti. Bir bankanın ATM'sinden 3 bin Türk Lirası tutarında para çeken Sezer bu parayı zanlıya verdi.

DOLANDIRICILIK ŞÜPHELİSİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Aldığı 3 bin TL'yi başka bir bankanın ATM'sine yollayan şüpheli ile Sezer bir süre sonra diğer zanlıların olduğu banka şubesine gitti.

Şubeye giren ve çıkan şüpheli, Sezer'e paranın öğleden sonra hesabına gönderileceğini belirtti. Sezer, durumdan şüphelendiği için cep telefonuyla zanlının fotoğrafını çekti. Zanlı, durumu fark etti ve Sezer'in telefonunu aldıktan sonra kaçtı. Şüpheli kaçtığı esnada cep telefonunu ilerideki bir sokağa attı. Gazetecilere açıklamalar yapan Dursun Sezer, şüphelinin kaçmasından sonra etrafındakilerden yardım istemek amacıyla arkasından bağırdığını dile getirdi.

Bursa da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Etraftakilerin, zanlının önünü kesmeye çalıştığına vurgu yapan Sezer, "O arada telefonu attı. O trafiğin içinden karşı tarafa nasıl geçti anlayamadım. Ondan sonra ortadan yok oldu. Beni dolandıran müteahhitlerle ortak mıdır, oradan mı bilgi alıyor bilmiyorum. Ortada böyle bir çete var" diye konuştu.

Sezer'in şikayetinin ardından çalışmalar başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphelileri yakalamak amacıyla harekete geçti.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön