26 / 04 / 2024

Tuana Evleri 2.etap ihalesine en yüksek teklif Mustafa Ekşi İnşaat'tan!

Tuana Evleri 2.etap ihalesine en yüksek teklif Mustafa Ekşi İnşaat'tan!

Kent Konut tarafından yaptırılacak Tuana Evleri 2. Etap Projesi'yle ilgili ihale dün gerçekleştirildi. Tuana Evleri'nin ikinci etabı için en iyi teklifi Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortaklığı verdi.



İzmit Cedit Mahallesi'nde, Bağçeşme bölgesinin arka kısmında yer alan bölgeye Kent Konut tarafından yaptırılacak Tuana Evleri 2. Etap Projesi'yle ilgili ihale dün gerçekleştirildi. 


Daha önce 1. etabı yapılan ve tamamlanan konutların 2. etabı 741 daire olarak inşa edilecek. Tuana Evleri'nin 1 .etabını Ekcan İnşaat kazanmış ve Ekşi ailesi proje ortağı firmayla işi tamamlanmıştı. 


BİN 80 GÜNDE BİTECEK

 Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan Tuana 2 Evleri 121 bin 846 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Ancak satış alanı 96 bin 562,03 metrekare olarak duyuruldu. 741 konut yapılacak ve konutların 1 37'isi hak sahiplerine verilecek. İhalenin muhammen bedeli ise 97 milyon 477 bin 496 TL olarak açıklandı. Yer tesliminin ardından inşaatın bitiş tarihinin bin 80 gün olduğu, hak sahiplerine ise konutların 540 gün içerisinde verileceği duyuruldu. 


YÜZDE BİRLİK FARK

 Dünkü ihalenin komisyon Haldız İnşaat adına ihaleye inşaat mühendisi olan Muhsin Biberoğlu teklif sundu. Başkanlığını Kent Konut A.Ş. Genel Müdür Yardımcıcı Yasin Akın üstlendi. İhaleye Haldız İnşaat ile Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortaklığı katıldı. Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen ihalede; Haldız İnşaat satış alanı üzerinden yüzde 27, Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortaklığı ise yine satış alanı üzerinden yüzde 28 teklif verdi. 


EN İYİ TEKLİF 

İhaleden çıkan sonuca göre; işi alacak olan firma bütün inşaatı tamamlayacak ve idareye teslim edecek. Mustafa Ekşi İnşaat ve Yavuz Dekorasyon ortak girişimi tahmini muhammen bedel üzerinden 27 milyon 293 bin 698 TL'yi, Haldız İnşaat ise 26 milyon 318 bin 923 TL'yi idareye verecek. İhaleyi alan firmanın yapılacak olan 1+1, 2+1 ve 3 + 1 konutlarından hangisini seçeceğine ise firma yetkilileri ile idare ortak karar verecek. İhalenin kesin sonucu 15 gün içerisinde netleşecek. 


Bizim Kocaeli 


Geri Dön