29 / 03 / 2024

TÜBİTAK Konya'da Bilim Merkezi kuracak!

TÜBİTAK Konya'da Bilim Merkezi kuracak!

Konya Bilim Merkezi inşaat yapım ihalesine 9 isteklinin teklif verdiği, sonuçların önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi



Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Konya´da yapılacak Türkiye´nin ilk Bilim Merkezi´nin inşaat yapım ihalesi bugün gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu´nda yapılan Bilim Merkezi İnşaat Yapım İhalesine 9 isteklinin teklif verdiği, sonuçların İhale Komisyonu tarafından Kamu İhale Mevzuatı gereğince yapılacak değerlendirmenin ardından önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Konya Bilim Merkezi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, 3 yaş üstü okul öncesi çocuklar, üniversite öğrencileri ve öğretmenler öncelikli olmak üzere her yaştan farklı birikime sahip kişilere hitap edecek.

Konya Organize Sanayi Bölgesi´nde 99 bin 347 metrekarelik bir alanda ana bina, gözlemevi ve planetaryumdan oluşan toplam 26 bin 248 metrekarelik alanda yapılacak Konya Bilim Merkezi, açık-kapalı sergi alanları, çevre tasarımı ile Türkiye´de bir ilk olacak.

Projeye Selçuk Üniversitesi, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkı sağlıyor.
AA


Geri Dön