24 / 04 / 2024

TÜGEM'den yabancılara özel konut ilanlarına tepki!

TÜGEM'den yabancılara özel konut ilanlarına tepki!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan yabancılara özel konut ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Son dönemlerinde emlak sitelerinde ‘Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık’ gibi ilanların sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca yine yalnızca yabancılara hizmet verdiğini söyleyen emlakçılar da, kendilerini arayan Türk vatandaşlarını ‘Bu ilan size uygun değil’ diyor ve geri çeviriyor. Yaşanan bu durum hem bazı mağduriyetlere sebep oluyor hem de piyasanın dengesini bozuyor.

TÜGEM den yabancılara özel konut ilanlarına tepki!

En çok mega kent İstanbul’da

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen söz konusu ilanların birçoğu Arapça ve İngilizce açılırken bazılarında ise Türkçe yazılan tek açıklama ‘Türklere uygun değil’ şeklinde. İlan siteleri masaya yatırıldığında mega kent İstanbul, Bursa, Gaziantep’te yabancılara yönelik ilan sayıları da her geçen gün artıyor. Mega kent İstanbul’da ise özellikle Başakşehir, Esenyurt bölgelerindeki yoğunluklar dikkat çekiyor. Yine bazı ilanlarda da  ‘Vatandaşlığa uygun’ gibi ibareler mevcut.

İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları...


Geri Dön