25 / 04 / 2024

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Türkiye'deki işsizlik oranı, nisan ayında, marta göre 0,9 oranında artarak 13,9'a çıktı. Bu dönemdeki işsiz sayısı da 4 milyon 511 bin kişiye yükseldi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2021 dönemine yönelik iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin genelinde 15  yaş ve daha yukarı yaştaki kişilerde görülen işsizlik sayısı, nisan ayında marta göre 275 bin kişi arttı ve 4 milyon 511 bin kişi oldu. İşsizlik oranı da 0,9 puanlık artışla yüzde 13,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı 2020 yılının nisan ayına göre 0,2 puan arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tarım dışı işsizlik oranı nisan ayında, mart ayına kıyasla 1,3 puan yükseliş göstererek yüzde 16,2 olarak hesaplandı.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 25,6, istihdam oranı 0,5 puan artarak yüzde 32 oldu. Bu yaş grubunda işgücüne katılma oranı ise bir önceki aya göre 0,8 puan artarak yüzde 43'e ulaştı.

TÜİK ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşsizlik rakamları açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön