29 / 03 / 2024

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin merakla beklenen tüketici güven endeksi verilerini resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Eylül ayında geçen aya göre yüzde 0,3 artış gösterdi. Yine açıklanan verilere göre, Ağustos ayında 72,2 şeklinde olan bu endeks, bu ay 72,4 şeklinde kayıtlara geçti.

Tüketici güven endeksi Eylül de yüzde 0,3 artarak 72,4 e yükseldi!

Yine açıklanan verilere göre, mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi Ağustos ayında 53,8 şeklinde iken söz konusu bu rakam Eylül ayında yüzde 1,5 düşüş gösterdi ve 53'e geriledi.

Yine verilen bilgilere göre, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi de Ağustos ayında 72,2 iken Eylül ayında yüzde 1,1 azalış gösterdi ve 71,4'e indi.

Ağustos ayında 72,8 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 1,6 yükseliş gösterdi ve bu ay 74 şeklinde gerçekleşti.

Yine açıklanan rakamlara göre, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de Ağustos ayında 89,8 iken Eylül ayında yüzde 1,3 artış gösterdi. 91'e yükseldi.

Peki tüketici güven endeksi verilerinin Ağustos ayı rakamları nasıldı? İşte o rakamlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön