26 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi nisan ayında düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi nisan ayında düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi, nisan ayında aylık bazda yüzde 7,5 azalışla 80,2 değerine düştü.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tüketici güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 7,5 azaldı. Mart ayında 86,7 olan endeks, nisanda 80,2'ye indi. Geçen 12 aylık sürece göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi mart ayında 67,3 iken nisan ayında yüzde 4,9 azalarak 64'e geriledi.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi mart ayında 87,9 iken bu ay yüzde 7,9 düşüşle 81 olarak belirlendi.

 Tüketici güven endeksi nisan ayında düşüşe geçti!

Mart ayında gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi 94,1 iken nisan ayında yüzde 11,9 gerileyerek 82,9 oldu.

Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi geçen ay 97,4 iken bu ay yüzde 4,7 azalışla 92,8 olarak kayıtlara geçti.

Tüketici güven endeksi martta yüzde 2,5 arttı!

Tüketici güven endeksi şubatta yüzde 1,5 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön