26 / 04 / 2024

Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

 Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.



Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinde 2023 yılı itibariyle değişikliğe gidilecek. Tüketici ve konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliklerine "yan finansal ürün" başlığı altında, tüketiciye sunulan her türlü ürün veya hizmet ile kredi bağlantılı sigorta hariç olmak üzere sigortayı tanımlayan yeni maddeler eklendi. Bundan sonra bankalar kredi kullanan adına sigorta poliçesi düzenleyip kredi kullananın haberi olmadan otomatik olarak yenileyemeyecek. Bankalar bundan böyle kredi tekliflerini sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki şekilde hazırlayıp tüketiciyi bilgilendirmek zorunda olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeyle bankalara tüketicinin talep ettiği kredi tutarı ve süresi esas alınarak hazırlanacak örnek ödeme planı ile sigortalı ve sigortasız kredi teklifleri sunulması halinde, her iki teklife ilişkin örnek ödeme planları, kredi taksit tutarlarının eşit olması halinde örnek ödeme planı yerine taksit tutarı ve toplam geri ödeme tutarına ilişkin karşılaştırmalı bilgiyi sunma zorunluluğu getirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön