25 / 04 / 2024

kredi maliyetleri

kredi maliyetleri

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 'Kademeli satış’ modeli nedir, nasıl işliyor?

Vatandaşların yeni bir konut sahibi olması yüksek fiyatlar ve kredi maliyetleri sebebiyle zorlaşınca inşaat firmaları da yeni sisteme geçiş yaptı. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, daha sonra ise inşaat maliyetini ödeyecek

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Ülke genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Reel sektörün finansal risklerine dikkat! Şartlar böyle giderse şirketler küçülmek zorunda kalacak!

Seçim öncesi ekonomideki tablo hiç de iç açıcı değil. Başta KOBİ’ler olmak üzere şirketler yüksek kredi maliyetleri nedeniyle finansmana erişmekte sıkıntı yaşarken, yurt içi ve yurt dışı konjonktürün iyileşmemesi halinde reel sektörü zor günler bekliyor.

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Yüzde 0.79 faiz oranlı konut kredisi hangi bankada? 

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile bankalara ödenen kredi maliyetleri de azaldı. 500 bin TL’lik konut için kredi kullanıldığında geçen senenin aynı ayına oranla bir konut değerine yakın kar elde ediliyor...

Kredi maliyetleri düştü, ipotekli konut satışları yükselişe geçti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Şehirli, ipotekli satışlarında 2019 Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 30,6 oranında düşüş yaşanarak 22 bin 762 olarak gerçekleştiğini söyledi..

Faizler konut kredisi maliyetini yüzde 10 artırdı!

2016 sonu ve 2017'de son yılların en düşük seviyesine gerileyen konut kredisi faizlerinin yükselmesi ile kredi maliyetleri de yüzde 10 oranında arttı..

kredi maliyetleri Haberi

kredi maliyetleri

Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinde 2023 yılı itibariyle değişikliğe gidilecek. Tüketici ve konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliklerine "yan finansal ürün" başlığı altında, tüketiciye sunulan her türlü ürün veya hizmet ile kredi bağlantılı sigorta hariç olmak üzere sigortayı tanımlayan yeni maddeler eklendi. Bundan sonra bankalar kredi kullanan adına sigorta poliçesi düzenleyip kredi kullananın haberi olmadan otomatik olarak yenileyemeyecek. Bankalar bundan böyle kredi tekliflerini sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki şekilde hazırlayıp tüketiciyi bilgilendirmek zorunda olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeyle bankalara tüketicinin talep ettiği kredi tutarı ve süresi esas alınarak hazırlanacak örnek ödeme planı ile sigortalı ve sigortasız kredi teklifleri sunulması halinde, her iki teklife ilişkin örnek ödeme planları, kredi taksit tutarlarının eşit olması halinde örnek ödeme planı yerine taksit tutarı...