28 / 03 / 2024

Tulip Turkuaz'a talep yağdı!

Tulip Turkuaz'a talep yağdı!

Daire fiyatları 106-540 bin TL olan Türkiye'nin ilk Bio-iklimsel projesi TulipTurkuaz'a talep yağdı!



Yeni TEM Bahçeşehir-Ispartakule kavşağının gişe çıkışlarının yanında inşa edilen, dünyaca ünlü mimar Ken Yeang'ın yaptığı ve daire fiyatları 106-540 bin TL olan Türkiye'nin ilk Bio-iklimsel projesi TulipTurkuaz'a talep yağdı.

Dünyanın yaşayan en önemli 10 mimarından biri olarak gösterilen Ken Yeang'ın yaptığı ve Türkiye'de ilk kez uygulanan Bio-iklimsel mimari projesi olan TulipTurkuaz için sadece iş dünyası değil bürokratlar ve ünlüler de sıraya girdi.  Satışları 21 Mayıs'ta başlayan yeni TEM Bahçeşehir-Ispartakule kavşağının gişe çıkışlarının hemen yanı başındaki projeden Cengiz Abazoğlu ve İzzet Çapa gibi ünlülerin daire satın aldığını belirten Tulip Turkuaz Genel Müdürü Atalay Kocatepe, 'Projeye B ve üzeri tanımlanan grup daha çok ilgi gösteriyor. İşadamları, yatırım yapmak isteyenler ve sayıları pek az da olsa üst düzey bürokratlar ön sırada' dedi. İlk fazının 2010'da tamamlanacağı projenin, şu an satıştaki 3 bloktaki daire fiyatları 106 bin-540 bin TL arasında değişiyor.

5 şirketten biri olacağız
TulipTurkuaz projesinin  TOKİ  iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) ile Tulip Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım arasında imzalanan 'İstanbul  Bahçeşehir  Ispartakule  3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir  Paylaşımı İşi  Sözleşmesi'ne göre geliştirildiğini hatırlatan Kocatepe, '400 milyon dolar satış geliri beklenen bir proje' diye konuştu.  Tulip'in 2006 yılında kurulan yabancı sermayeli gayrimenkul geliştirme şirketi olduğunu hatırlatan Kocatepe, 'Hedefimiz 10 yıl içinde 400 milyar euro potansiyele sahip Türkiye gayrimenkul pazarında ilk 5 şirketten biri olmak' dedi.

Fiyatlar makul seviyede
Atalay Kocatepe, şu bilgileri verdi: 'Bugünkü konut sektöründeki yığılma, ekonomik kriz ve kişilerin alım güçlerindeki düşüşle fiyatlar, şimdilik en makul seviyede. Fiyat-kalite-konum üçgeni içinde değerlendirildiğinde bu rakamlar satılabilecek rakamlardır. Örneğin 58 m2'lik 1+ 1 dairenin 106 bin TL olan fiyatı dikkate alındığında ortalama birim fiyatı bin 830 TL dolaylarındadır. Bu rakam, civar projelere göre birim m2 fiyatı açısından düşüktür. Ancak; konjonktöre uygun davranmak, vatandaşı ev sahibi yapmak ve projenin diğer etaplarına süratli ve sağlıklı bir geçiş sağlayabilmek açısından başlangıç olarak 'ekonomik fiyat' ölçüleri içinde kalmaktadır. Ama şu bir gerçek ki Türkiye'de özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde, depreme dayanıklı, modern, yaşam kolaylığı ve doğal hayatı öne çıkaran projeler her zaman talep görecektir.'

Dev projelere imza attı
TULİPTurkuaz'ın mimarı Ken Yeang, 1948 yılında Malezya doğumlu. ABD ve İngiltere'de öğrenim gören ve doktorasını Cambridge Üniversitesi'nde tamamlayan Yeang, Pensilvanya ve Harvard üniversitelerinde çalışmalarda bulundu. İngiliz Llewelyn Davies dizayn şirketinin ortağı olan Yeang, dünyanın yaşayan en önemli 10 mimarından biri olarak gösteriliyor. Yeang, Kuala Lumpur, Tokyo, Singapur ve Portland'da çok ünlü projelere imza attı.

Bio-iklimsel mimari neler sunuyor?
TULİPTurkuaz, güneş panelleri ve tam biyolojik arıtma sistemleriyle enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü kendi karşılıyor. Ayrıca teras ve kat bahçeleriyle doğaya olan özleminizi gideriyor. Bloklar arasında bulunan geniş su kanalları, garajları bile kapsayan peyzaj düzenlemesi ile çevreci yönünü ön plana çıkarıyor.  Böylece hem cebinizi hem de çevrenizi koruyor.

Bir AVM'si, iki kulesi var
PROJE 190 bin metrekare satılabilir bir alana sahip olup iki ana bölümden oluşuyor. Bu bölümlerden ilki 11 blokta 1188 daireden oluşan TulipTurkuaz olup yaklaşık 33 bin metrekare alan üzerine kurulu 4 blok ve 55 bin metrekare alan üzerine kurulu 7 bloktan meydana geliyor.  29 bin metrekare ortalama alanda kurulacak TulipTowers ise orta ölçekli bir AVM ve iki kuleden oluşuyor. Kuleler de ağırlıklı olarak küçük dairelerin bulunduğu sayısı 600 civarında olan bir konut alanı olarak planlanıyor. TulipTurkuaz projesi 15, 16 ve 17 katlı binalarda, konvansiyonel inşaat sistemi ile imal edilen ve büyüklükleri  58-219m2 arasında değişen, 23 farklı alternatifte tasarlanmış 1+1'den  4+1'e  normal ve dubleks daire olarak tasarlandı.
Aylin LÖLE /Akşam

0212 328 40 10

www.tulipturkuaz.com

[email protected]

 Tulip Turkuaz'da 774 TL taksitle! 5 günde 57 konut satıldı

Tulip Turkuaz'da 106 bin TL'ye! 1. etap satışları başlıyor


Geri Dön