25 / 04 / 2024

TÜMEXPO Fuarı kapılarını açtı!

TÜMEXPO Fuarı kapılarını açtı!

DISCOVER EVENTS organizasyonuyla ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de gerçekleşen TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları , 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında devletin zirvesi ve ekonomi çevresini bir araya topluyor.



DISCOVER EVENTS organizasyonuyla ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de gerçekleşen TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları , 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında devletin zirvesi ve ekonomi çevresini bir araya topluyor.


İstanbul Ekim ayında fuar, kongre, sempozyum, çalıştay ve şuralarla birlikte ulusal-uluslar arası sektör profesyonelleri ve devletin zirvesini bir araya getiriyor. Bir Asel Grup markası olan DISCOVER EVENTS tarafından organize edilen 3.Tümexpo 2015 ve 6.Helalexpo fuarları ile onlarca firma ve binlerce ziyaretçi, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında önemli adım üstlenen bir dizi organizasyona konukluk ediyor. 


22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de gerçekleşecek TÜMEXPO 2015/İstanbul-TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, (World Bank Group), İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohammad Ali (IDB), Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Şhahbaz Sharief, çok sayıda devlet adamı, yabancı konuklar, Türk girişimcileri ve sanayicilerin katılımı ile start alıyor. 


İlgili Bakanlıkların, sivil toplum kuruluşlarının katkı ve işbirliği ile Türkiye’nin en büyük ekonomi ve ticaret platformu olma yolunda ilerleyen TÜMEXPO Fuarı 2015 kapsamında 2. Uluslararası KOBİ Şurası ve ALLINTECH Fuarı da gerçekliyor. Etkinlik, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda iş adamı ve profesyonel, ulusal ve uluslararası düzeyde 40 bini aşkın ziyaretçi ve bin 600 kişiye yakın alım heyetini ağırlıyor.


Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası işbirliği ile G20 himayesinde düzenlenen KOBİ Şurası’nda, başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami finansın KOBİ’lere sunduğu imkânlar anlatılacak. Şura’da KOBİ’lerin İslami finansa erişimlerinin kolaylaştırılması için oluşturulması gereken düzenleme ve politika çerçevesinin taşıması gerekli ana unsurlar da ele alınıyor. 


Türkiye’nin Potansiyeli; Milli Teknoloji, Milli Savunma, Milli Enerji gibi İnovasyon Teknolojileri ALLINTECH’te Sergileniyor

ALLINTECH 2015, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın destek ve katılımları ile gerçekleşen ALLINTECH Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarı, Suudi Arabistan, Pakistan, BAE gibi stratejik ülkelerin savunma ve iç işleri bakanlıklarının, önemli firma yöneticilerinin katılımı ile üst düzey ziyaretçileri ağırlıyor. ALLINTECH 2015 fuarına bağlı eş zamanlı gerçekleşecek İnovasyon Teknolojileri Zirvesinde ise Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TÜBİTAK Başkanı Dr. Arif Ergin, Bilim ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Başbakanlık Yatırım Tanıtım ve Destek Ajansı Başkanı Arda Ermut, İTÜ, YTÜ, HÜ gibi üniversitelerin rektörleri Türkiye’de yapılan çalışmalar ve yenilikler hakkında konuşmalar yapılıyor. 


Helal Expo 860 Milyar Dolarlık Helal Pazarını Temsil Ediyor

TÜMEXPO gibi 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de gerçekleşecek Dünya Helal Konseyi ( World Halal Council) kapsamında düzenlenen 6. Helal Expo Fuarı ise GİMDES- DISCOVER EVENTS tarafından birlikte organize ediliyor. DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, "Türkiye'de toplam gıda ihracatının yüzde 30'unu helal sertifikalı ürünler oluşturuyor. Gıda ihracatı her yıl yüzde 10 büyürken helal sertifikalı ürünlerin ihracatı yüzde 70 artıyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte gıda ihracatında helal sertifikalı ürünlerin payının yüzde 70'i bulacağı öngörülüyor" diyor. 


Helal sertifikalı ürünlerde rantın önüne geçmek için sertifikayı verenlerin de denetlenmesi gerektiğini vurgulayan DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, "Bu amaçla Dünya Helal Konseyi kuruldu. Bu konsey sertifika veren tüm dernek, kurum ve kuruluşları denetliyor. Bunun için konseyin üyeliğe kabul onayı vermesi gerekiyor. Türkiye'de ‘Dünya Helal Konseyi’ne sadece GİMDES üye.” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Dünya Helal Konseyi'ni 22-25 Ekim’de gerçekleştireceğimiz Helal Expo Fuarı'na getirmeye hazırlanıyoruz. Türkiye’de helal gıda ihracatı hızla yükseliyor. Ancak Endonezya, Malezya gibi ülkeler sadece Dünya Helal Konseyi'ne akredite olmuş kurumların sertifikasını kabul ediyorlar. Bu nedenle zirve büyük önem arz ediyor."  




Geri Dön