24 / 04 / 2024

Tuna Ofis Mimar Buluşmaları 8 Mayıs 2013 Rahmi Koç Müzesi'nde!

Tuna Ofis Mimar Buluşmaları 8 Mayıs 2013 Rahmi Koç Müzesi'nde!

Türkiye’deki emlak sektörü, bina ve ofis projeleri ile mimaride son trendler, Tuna Ofis Mimar Buluşmaları...




Türkiye’deki emlak sektörü, bina ve ofis projeleri ile mimaride son trendler,  Tuna Ofis Mimar Buluşmaları’nda , “Hız ve Değişim Çağı’nda Mimaride Esneklik ve Ötesi” başlığıyla masaya yatırıldı. İsviçre’nin en ünlü mimarları arasında gösterilen, mimar çift Ünal Karamuk ve Jeannette Kuo, Tuna Ofis organizasyonuyla,  8 Mayıs 2013 tarihinde, Türk mimarlarla buluşmak üzere İstanbul’a geldi. Kuo, “İstanbul’da yeni projeler kentin dokusuyla barışık olmalı” dedi. 


“Biz mimarlığı talepleri karşılamanın ötesinde seviyoruz. Bizim için doğru bir soru ile başlayan proje; mevcut şartların yepyeni bir anlayışına ışık tutar’’ düşüncesi ile yola çıkan, yeni nesil mimarinin uygulayıcılarından olan yüksek mimar Jeannette KUO ve mimar eşi Ünal Karamuk 08 Mayıs 2013 tarihinde Rahmi Koç Müzesi’nde “ Tuna Ofis Mimar Buluşmaları 2’’ kapsamında ünlü mimarlarla bir araya geldi.  Kuo ve Karamuk, gece gerçekleşen buluşma öncesi Movenpick Otel’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Tuna Ofis Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Tuna, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mimarlar Buluşuyor etkinliklerimizle mimaride dünya trendleriyle Türk mimarlarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Çağdaş yaşamın gerekleri yaşam alanlarımızın, başlangıç noktasından itibaren esnek fonksiyonlu planlanmış olmalarını gerektiriyor.  

Verimli ofisler tasarlayabilmek işe başlarken mimarlarla işbirliği yapmayı gerektiriyor. Yaşamımızın çoğunu geçirdiğimiz ofislerin son halini hayal etmek artık yetmiyor. Hayalimizdeki ofisi temelden mimarlarla birlikte kurgulamak gerekiyor” şeklinde konuştu. Girsberger Holding Yönetim Kurulu Üyesi Juerg Girsberger ise “Girsberger’in 120 yıllık tarihinde yer alan inovasyon, tasarım ve ergonomi” konusuna değindi.



Geri Dön