28 / 03 / 2024

Tunç Soyer: Kültürpark'ta beton yok, işgal yok!

Tunç Soyer: Kültürpark'ta beton yok, işgal yok!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle düzenlenen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'la da ilgili açıklama yaptı.



Çalışmalarına devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle Alsancak'taki Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katılım gösterdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, programda soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark projesiyle ilgili olarak, "Kültürpark'ta beton yok, işgal yok" dedi.


“Kültürpark'ta beton yok, işgal yok”

Kültürpark içerisinde kurulan üretici pazarı hakkındaki soruyu cevaplayan Başkan Soyer, “Hassasiyeti anlıyorum ama makul ve anlaşılır olması halinde. Aksini anlayamıyorum. Pazaryeri kalıcı bir unsur değil. Sadece tezgahlarla gelinen ve orada üreticiyi tüketiciyle buluşturmak için yapılan bir girişim. Son derece sağlıklı da yürüyor. Kültürpark'ın ne tarihsel mirasını, ne kullanım alanlarını tehdit eden bir yanı var. Hiçbir şeye zarar vermiyor, hiçbir şeyi tahrip etmiyor, hiçbir şeyin kullanım amaçlarını ortadan kaldırmıyor. Beton yok, işgal yok. Belli zaman aralığı içerisinde üreten insanların tüketiciyle buluşmasının önünü açacak bir girişim. Temizliği ve bakımını zaten biz yapıyoruz” dedi.


Geri Dön