20 / 04 / 2024

İzmir Kültürpark projesinde yeni süreç!

İzmir Kültürpark projesinde yeni süreç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuşan Tunç Soyer, Kültürpark için Koruma Amaçlı Plan Raporları önerisinin Çevre, İmar, Eğitim-Kültür, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Fuarcılık komisyonlarına gönderildiğini söyledi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı.

BirGün'de yer alan habere göre; 2020'nin son meclis toplantısında şehir için önemli kararlar alınırken, Kültürpark projesi için de yeni süreç başladı. Kültürpark için sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüş ve önerileri kapsamında yeniden düzenlenen 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu önerisi ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Plan Raporu önerisi Çevre, İmar, Eğitim-Kültür, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Fuarcılık komisyonlarına yollandı.

İzmir Kültürpark projesinde yeni süreç!

AKP grubunun pandemi döneminde Eşrefpaşa Hastanesi'nin etkin kullanılmadığıyla ilgili açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Soyer, “Eşrefpaşa Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü’yle beraber çalışılıyor. Temiz hastane olarak kullandıkları için boş yatak olabilir. Deprem sırasında hasar gördü. Bakıma rağmen hizmet vermeye devam ediyor. 2014 yılında Şehir Hastanesinin temeli atıldı; 30 ayda bitecekti. 6 sene geçmiş. Bunu da bilelim. Keşke o da açılsaydı. 150 yataklı Eşrefpaşa Hastanesi’ni tartışmaktansa…” dedi.

İzmir'deki Kültürpark için millet bahçesi önerisi!


Geri Dön