29 / 03 / 2024

İzmir Kültürpark'a yeni proje hazırlandı!

İzmir Kültürpark'a yeni proje hazırlandı!

Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı.



Malili genç, İzmir'in şehir içi ormanı Kültürpark'ı tırmanma ve dağcılık sporu meraklılarının buluşma noktası yapacak proje hazırladı.


Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında  İzmir  Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı. 


Gediz Üniversitesi'nin Malili öğrencisi Beatrice Coulibaly, izmir'in şehir içi ormanı Kiiltürpark'a proje hazırladı. 420 bin metrekarelik yeşil alanı, tırmanma ve dağcılık merkezi yapacak çalışma, Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından ödüle layık görüldü.


Gediz Üniversitesi'nin mimarlık stüdyolarında hazırlanan öğrenci projelerinden biri daha ödüllendirildi. Son başarıya İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly imza attı. Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'da ona danışmanlık desteği verdi. 


İzmir'in efsane belediye başkanı Behçet Uz'un öncülüğünde 1936 yılında kurulan, yüzlerce türde 8 bini aşkın ağacın yer aldığı 420 bin metrekarelik yeşil alana düşünülen çalışma, Mimarlık Eğitimi Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. 


İzmir'i çok seviyor 


Binlerce kilometre uzaklıktaki Mali'den gelip ödüllü bir proje kazandıran Beatrice, çok sevdiği İzmir'e katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Başarılı Gediz Üniversitesi öğrencisi şunları söyledi: "Şehir merkezinde böyle bir ormana sahip olunması büyük bir şans. Küp görünümünde olan ve üst bölümü gökyüzüne açılan pencereden oluşan projemdeki tırmanma platformlarıydı dağcılık ve tırmanma sporlarına ilgi duyanlar buraya çekilebilir. Kafe ve diğer donatılarıyla da kent yaşamına ayrı bir hareketlilik ve renk katabilir" 




Yenigün





Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, İzmir'in şehir içi ormanı Kültürpark'ı tırmanma ve dağcılık sporu meraklılarının buluşma noktası yapacak proje hazırladı. İzmir'in efsane Belediye Başkanı Behçet Uz'un öncülüğünde 1936 yılında kurulan, yüzlerce türde 8 bini aşkın ağacın yer aldığı 420 bin metrekarelik yeşil alana düşünülen çalışma, Mimarlık Eğitimi Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. 



Habertürk Egeli


Geri Dön