26 / 04 / 2024

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru için hazırladığı projeye, çevrecilerin eleştirisi var. Her iki projenin de hayata geçmemesi için kentin bir çok noktasında imza masaları kuran Kültürpark Platformu, kampanyasını dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yaptıkları basın açıklaması ile sonlandırdı. Platform adına açıklama yapan Doğa ve Yaşam Savunucusu Ali Akgök; "Belediye bize sormadan nasıl Sancaklar'm gökdeleninde hizmet verebilir? Şaka mı bu" diye sordu. 


KENTE SAHİP ÇIKILSIN 

Kongre Merkezi yapacak Kültürpark'tan başka yer mi kalmadı, diyerek projeye yönelik tepkisini dile getiren Ali Akgök; "Kültürpark'ı şantiyeye çevirsinler diye mi destek verdik? Belediye imar planına aykırı gökdelende hizmet verirse, bundan sonra yasaları kim takar? Umuyoruz yetkili makamlann bu vurdumduymazlıkları bir son bulur, yasaları çiğnemekten, kent suçu işlemekten bir an önce vazgeçerler" dedi. 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda bekleyen Kültürpark revizyon projesinin geri çekilmesi için bir kez daha Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan platform üyeleri, İzmirlilerin kentine ve doğasına sahip çıkmasını istedi. Ali Akgök, şunları söyledi: "Aslında çok da ilgiliyken konuya duyarsız kalan yetkilileri tüm açıklığıyla teşhir edeceğiz. Gelecek nesillere mümkün olan en yeşil haliyle bırakacak bir Kültürpark talep ediyoruz. Bunun için de toplumdaki gerilimi azaltmak ve yapıcı olmak için Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Hukuka aykırı bu projeyi geri çekin. Sancaklar'm hukuka aykın Basmane gökdelenlerine hizmet birimlerini taşımayacağınızı açıklaym. Aksi halde sesimizi daha çok yükseltmeye ve bizlere destek olanların haklarım daha büyük bir ısrarla aramaya kararlıyız." 5 bin imza Çarşamba günü Büvükşehir'e verilecek.



Umut KARAKOYUN/İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön