24 / 04 / 2024

Tunceli halat köprü ihalesi Temmuz sonunda!

Tunceli halat köprü ihalesi Temmuz sonunda!

Tunceli Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı'nın köprüleri sular altında bırakması nedeniyle bazı mezralarda yaşayan insanlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bu mezralara çelik halat köprü yapılması için gazeteye ilan verdi.



Tuncel-Elazığ-Bingöl sınırında bulunan Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı ve HES’in yol ve köprüleri sular altında bırakması nedeniyle Nazımiye İlçesi Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası’nda yaşayan Ayhan ve Adile Arduç çifti yaklaşık iki yıldır mahsur durumdaydı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yerel gazetelere verilen ilanda, Arduç Ailesi için çelik halat köprü yapım işinin Temmuz sonunda ihale edileceği bildirildi.


İlanda, ihaleyi kazanacak olan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağı, işin süresinin ise yer tesliminden itibaren 100 takvim günü olacağı kaydedildi.


Arduç çifti, mahsur kalmaları nedeniyle geçtiğimiz yıl bazı yakınlarıyla birlikte açlık grevi başlatmış, valiliğin köprü yapılacağı sözü üzerine açlık grevlerini sonlandırmışlardı. Çift, mahsur kaldıkları tarihten bugüne ulaşımlarını botla sağlamaya çalışıyordu.



Özgür Dersim


Geri Dön