19 / 04 / 2024

Tunceli Ovacık'ta yapılması planlanan yatırım projeleri mecliste!

Tunceli Ovacık'ta yapılması planlanan yatırım projeleri mecliste!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Tunceli Milletvekili Polar Şaroğlu, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şaroğlu, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şaroğlu, ''Tunceli'nin Ovacık ilçesi, doğal yapısı, zengin bitki örtüsü, akarsuya kaynak teşkil eden gözeleri ve verimli tarım arazilerinin yanı sıra Milli Park statüsü ile koruma altına alınan Munzur Vadisi'ni de içine alan geniş ve zengin bir bölge üzerine kuruludur'' diye konuştu. 

CHP Tunceli Milletvekili Polar Şaroğlu'nun soruları:
1- Ovacık ilçesinde halihazırda yapılacak olan ve yapılması planlanan herhangi bir özel ve kamu yatırım projesi bulunmakta mıdır? Var ise bu projeler nelerdir?
2- Tunceli halkının geçimini büyük ölçüde tarım ve hayvancılıkla sağladığı dikkate alındığında 5 yıl içerisinde bakanlığınızca kalkınmaya dönük ne gibi yatırımlar yapılmıştır ve yapılması planlanmaktadır?


Geri Dön