25 / 04 / 2024

Tunceli Pülümür'e 5 milyonluk otel yatırımı!

Tunceli Pülümür'e 5 milyonluk otel yatırımı!

Merkezi Tunceli’de bulunan ve orta ölçekli 240 esnafın ortak olduğu Munzur Su’nun kurucusu Haydar Kaya, Pülümür bölgesine 5 milyon liralık otel yatırımı yapılmasının planlandığını söyledi.



Pülümür Turizm A.Ş Kurucusu Haydar Kaya, bölgede yatırım ve istihdamın artırılması için önemli çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kaya, “Üretime başladığımızda dağtımı ovacıktan 3 kamyonetle yapıyorduk. Şuanda Munzur Su geniş dağıtım ağı ve yarattığı istihdamla ihracat yapan bir marka haline geldi. Benzer bir yatırımı modelini Pülümür bölgesinde turizm alanında faaliyete alacağız.” diye konuştu.

Tunceli Pülümür e 5 milyonluk otel yatırımı!

Pülümür’de faaliyete alacakları otel yatırımının Munzur Su yatırım modeli ile inşa edileceğini söyleyen Kaya, “Termal turizmi alanında yapacağımız yatırımın toplam bedeli 5 milyon lira. İlk etapta 14 ortak ve 140 bin sermaye ile işe başladık sonrasında yapılan sermaye artışı ile sayımız 33’ü buldu hedef 60 kişiye ulaşmak” dedi.

Her yatırımda kazancın yanı sıra bir takım risklerinde olduğunu söyleyen Kaya, “Yatırımı tek kişinin yapması kazancın yanı sıra riski de o kişinin üstlenmesi demek. Yaşanacak herhangi bir olumsuzluk ise o kişiyi maddi olarak yorabilir. Biz gerek Munzur Su gerekse Pülümür Turizm A.Ş yatırımlarında riskleri de kazançlarıda paylaştırma yolunda gittik” açıklamasında bulundu.

Tunceli Pülümür e 5 milyonluk otel yatırımı!


Geri Dön