28 / 03 / 2024

TURAB'dan İzmir'e 1 milyar dolarlık katkı!

TURAB'dan İzmir'e 1 milyar dolarlık katkı!

TURAB 13-16 Kasım Gıda Zirvesinin ardından 28-30 Nisan tarihleri arasında Yapı - İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, ikili Görüşme Organizasyonunda Arap ve Türk İşadamlarını buluşturacak...



TÜRK - Arap Ülkeleri İş adamları Derneği'nin (TURAB) Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak ikinci büyük projesi  İzmir  Çeşme'de gerçekleşiyor. 


TURAB 13-16 Kasım Gıda Zirvesinin ardından 28-30 Nisan tarihleri arasında Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, ikili Görüşme Organizasyonunda Arap ve Türk İşadamlarını buluşturacak. Türk-Arap İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar yaptığı açıklamada "Yapı ve İnşaat malzemeleri konusunda faaliyet gösteren firmaların , müteahhitlik işi yapan kurumlann Çeşme'deki organizasyonumuzda yer almasını istiyoruz. Burada standlar kurulacak, .bire bir karşılıklı görüşmeler yapılacak. Biz dernek olarak Arap yatırımcı işadamlarını, belediye ve diğer resmi kurum temsilcilerini Çeşme'ye getiriyoruz. Arap İşadamlarına İzmir'i tanıtmak için çaba sarfediyoruz. Türk-Arap İşadamları Derneği'nin desteğiyle, Turab Fuarcılık olarak Gıda ve Yapı-İnşaat konusunda faaliyete geçtik. 


Türk-Arap Turizm Derneği organizasyonu ile sağlık ve turizm yatınmlarınıda ülkemize getireceğiz." dedi. 

Yapı-İnşaat zirvesinin açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce, Arap Bakanlar ve Büyükelçilerin katılımıyla yapılacak. Heyetler, hazırlanan Türk standlannı ziyaret edecekler ve ikili görüşmeler gerçekleşecek. 600'ün üzerinde Arap firmanın katılımı ile yapılacak görüşmeler İzmir ve Türkiye ekonomisine 1 milyar dolarm üzerinde katkı sağlayacak. 


TURAB Başkanı Sabuhi Attar, 2007 yılından bu yana Türlüye'de, Arap ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde, yurt içi ve yurt dışında fuar organizasyonlan gerçekleştirmekte, tanıtım ve yatırım faaliyetlerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Atlas Dış Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Türk-Arap Ülkeleri İş Adamlan Derneği ve TürkArap Turizm Organizasyon Derneği Başkanılığmı yaptığını belirten Attar, Türk ve Arap ülkelerindeki iş çevrelerine, ticaret, ekonomi, finansman, sanayi ve benzeri konularda görüş bildirmek ve uygulamada yardımcı olmayı amaçlamıştır. 


Star Ege 


Geri Dön