25 / 04 / 2024

Akay İnşaat 'tan Mozambik'e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!

Akay İnşaat 'tan Mozambik'e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!

Ankaralı Akay İnşaat Mozambik’in başkenti Maputo’da 1 milyar dolarlık yatırımla 5 bin konut yapmaya hazırlanıyor. Projed inşaat çalışmaları Eylül'de başlayacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "14 yılda  TOKİ  ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik'te bunu niye yapmayalım?" sözleriyle çağrıda bulunmasının ardından Ankaralı Akay İnşaat ülkenin başkenti Maputo'yu dönüştürme kararı aldı. Firma 1 milyar dolarlık 5 bin konut hayata geçirecek.



MERKEZE 33 KATLI BİNA


Akay İnşaat tan Mozambik e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!



Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Olgun inşaat çalışmalarının Eylül ayında başlayacağını ifade etti. 


Başkan Ertan Olgun, "Konutları 1 yılda teslim etmeyi planlıyoruz. Her yıl bin konut teslim edeceğiz. Bu projeyle Mozambik'in konut ihtiyacı sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu. Bunun dışında Maputo Ticaret Odası'nın arsası için kat karşılığı anlaştıklarını açıklayan Ertan Olgun, "Şehir merkezinde 33 katlı bir bina inşa edeceğiz. Maputo Ticaret Merkezi projesine yaklaşık 220 milyon dolar yatırım yapacağız" dedi. Olgun, arsanın kendilerine bedelsiz tahsis deldiğini kaydetti. Yurtdışı yatırımlarına Mozambik'ten başladıklarını anlatan Ertan Olgun, ülkeyi Afrika'nın üssü olarak belirlediklerini söyledi. Olgun, "Svaziland'ı da radarımıza aldık. Çok zengin ve güzel bir ülke. Yeni projeler hayata geçirebiliriz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu. 


Olgun Tanzanya ve Madagaskar'da da proje yapmak istediklerini belirtti.



MALZEMELER TÜRKİYE'DEN


Akay İnşaat tan Mozambik e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!



İnşaat malzemelerinin Türkiye'den getirileceğini açıklayan Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk,  "Ülke ekonomisine büyük katkıda bulanacağız'' dedi. 




Sabah/Seda Tabak


Geri Dön