24 / 04 / 2024

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 



Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçenin yapı stokunun eski olduğunu ve olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi ya da yenilenmesi gerektiğinden bahsetti .

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentsel dönüşüm çalışmalarının özen içerisinde başlayacaklarını müjdeledi.  

Hançerli, “Avcılar, İstanbul’un herhangi bir semti kadar deprem riski altında. Eski yapı stokunun fazla olduğu bir kentiz. 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında 5,8 büyüklünde gerçekleşen depremden sonra Avcılar Belediyesi’ne gelen ihbar sayısı 2928. İhbar edilen binaların tamamı uzman ekiplerimizce yerinde kontrol edildi. Her binanın tek tek karnesi çıkarıldı. İncelenen binaların 1454 tanesine bakanlığın tarif ettiği kuruluşlardan test ettirmelerine yönelik tebligat gönderildi. 26 Eylül 2019 itibariyle bu 1454 binanın 137 tanesi kentsel dönüşüme girdi. Yani ihbar edilen binaların yüzde 10’u kentsel dönüşüme girmiş oldu. Bu çok iyi bir oran. Bu binaların kentsel dönüşüme girme sürecini müdürlüğümüz özenle takip ediyor” diye konuştu. 


Geri Dön