23 / 04 / 2024

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...



İstanbul Avcılar için kentsel dönüşümü sağlayacak olan plan notu değişikliği hala İBB İmar Komisyonu’ndan çıkamaması üzerine, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etmek için başlattığı oturma eylemine sürüyor.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre; Beklenen İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında yer alan Avcılar için kentsel dönüşümü başlatacak olan plan notu değişikliği hala İBB İmar Komisyonu’ndan çıkamadı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de plan notunun en kısa sürede işleme geçmesi için İBB İmar Komisyonu’nda geçen ay oturma eylemi başlattı.

Başkan Hançerli Avcılar’ın acil olarak dönüşüme ihtiyacı olduğunu ve plan notu komisyondan geçene kadar oturma eylemine devam edeceğini dile getirdi.

Hançerli, 19 Ekim 2019'da ‘Peki bunca yıldır neden bu sağlıksız, depreme dayanıksız binalar yıkılmadı, neden kentsel dönüşüm başlamadı?’ sorusuna cevaben problemi aşmak için bir plan notu değişikliği hazırladıklarını ifade etmiş ve "Bu plan notu Avcılar Belediye Meclisi’nden AK Parti ve CHP’nin oy birliğiyle geçti, İBB’ye gönderdik. Önce İBB İmar Komisyonu’ndan, sonra da İBB Meclisi’nden geçtiği takdirde 10 bin bina için acil dönüşüm başlatacağız” söylemişti.

Birkaç ay önce, Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremde de yine Avcılar’da çok sayıda bina hasar görmüştü. Hançerli, 7-8 katlı binaların deniz kumundan yapıldığını, İstanbul merkezli olası bir depremde Avcılar’ın büyük risk altında olduğunu söylemişti.

Avcılar’daki tedbirsiz yıkım tehlike oluşturuyor!

 


Geri Dön