24 / 04 / 2024

Turanlar Şirketler Grubu Islak parke ile AB'ye açılacak!

Turanlar Şirketler Grubu Islak parke ile AB'ye açılacak!

Parkede Peli Parquet markasıyla tanınan Turanlar Şirketler Grubu, parkeyi banyo ve mutfak gibi ıslak alanlara taşımayı başardı. Firma ürünü bu aydan itibaren pazara sunmaya başladı...




Yarım asrı aşkın bir zamandır, orman endüstrisi, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Turanlar Şirketler Grubu 5 yıl önce girdiği parke sektöründe hızla yol almayı sürdürüyor. Parkede Peli Parquet markasıyla tanınan grup, parkeyi banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlere taşımayı sağladı. Grup ayrıca AVM gibi yüksek yoğunluklu iş yerlerine yönelik parkeler de geliştirdi. Bugüne kadar ayrıcalıklı ürünlerle sektörde farklılıklar yaratan bir firma olduklarını belirten Turanlar Group Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan, hedefl erinin parkeyi her yerde kullandırmak olduğunu kaydetti. Her evde bir banyo ve mutfak olduğuna göre ıslak mekanlarda da olmayı amaçladıklarını dile getiren Turan, “Seramikçiler hep ahşap görüntülü ürünler üretmeyi amaçlıyor. Biz ise gerçek ahşaptan yapıyoruz. Bu yılın başından itibaren bu ürünlerimizi piyasaya sunmaya başladık” dedi. 


Uygulama kolaylığı avantaj sağlıyor 


Ürünün su geçirmezlik özelliğinin yanısıra uygulama kolaylığıyla da dikkat çektiğini ifade eden Turan, parkenin inşaat atığı bırakmayan hafif bir malzeme oluşu nedeniyle de kolaylıkla döşendiğini söyledi. Bir seramiğin döşenmesinin kuruma sürecinden dolayı en az 48 saatlik bir süre istediğini aktaran


Turan, parkenin ise 1-2 saatlik zaman süreci içinde uygulanabildiğini kaydederek, “Kısa sürede uygulanabilir özelliğinden dolayı bu ürünü renovasyona giren grubumuzun otellerinde ki banyolarda kullanacağız” dedi. Bu ürünle ahşap dekorları ıslak zeminlerde de gösterme imkanına sahip olacaklarını anlatan Turan, gürültüyü azaltan bir ürün olan bu parkede yüzeyin de ıslak mekanlarda kaymayı engelleyici şekilde tasarlandığını ifade etti. 


Yıllık 24 milyon metrekarelik üretime kapasitesine ulaştı 


Beş yıl önce parke alanında üretim yapmaya başladıklarını ifade eden Murat Turan, bu süre içinde ürün çeşitliliği açısından birinci sıraya yükseldiklerini söyledi. Yeni yaptıkları yatırımla birlikte yıllık 24 milyon metrekarelik üretim kapasitesine eriştiklerini belirten Turan, böylece kapasite açısından pazarda ikinci sırada olduklarını aktardı. Peli Parquet markasıyla bugüne kadar daha çok iç pazar ile İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya gibi pazara yönelik çalıştıklarını dile getiren Turan, bu yıl ilk defa markayı Almanya’ da zemin malzemeleri üzerine yapılan Domotex Fuarı’nda da sergileyerek Batılı tüketicilere de ulaştıracaklarını söyledi. 


Parkede fiyatı indirip çukurlaşmayı engelliyor 


Geliştirdikleri yeni bir ürünle üstü masif altı laminat olan bir parke daha geliştirdiklerini aktaran Murat Turan, böylece lamine parkenin sıcaklığı ile altındaki HDF levha ile üründe çizilmeyi ve çukurlaşmayı önlediklerini kaydederek “Peli naturel adını verdiğimiz bu seri ile laminata göre daha daha ekonomik bir ürün geliştirdik. Böylece lamine parkeye göre fiyatı yüzde 50 daha uygun hale getirdik” diye konuştu. Bu yıl piyasaya sürecekleri yeni parke ürünleriyle otel ve AVM’ler yüksek yoğunlukla iş yerlerinde yer almayı hedefl ediklerini aktaran Turan, yüksek yüzey dayanımıyla laminat parkeyi buralarda da getireceklerini kaydetti. Kendilerini ormanların çöpçüsü olarak tanımlayan Turan, orman işletmeleri tarafından budanan ağaçları toplayarak bunları da parke yapımında değerlendirdiklerini ifade etti. MDF ve HDF için hiç ağaç kesmediklerini anlatan Turan, böylece ağaç kesimini çok azalttıklarını aktardı. Nitelikli kağıt sektörüne ise iki yıl önce girdiklerini dile getiren Turan, “Dünyada bardak ve çay poşet kağıdı gibi alanları kapsayan filtre kağıt konusunda 5 tane üretici var bunlardan bir tanesi de biziz” dedi. Filtre kağıt üretiminin önemli bir bölümünü ihraç ettiklerini kaydeden Murat Turan, "Sektördeki 5. firma olarak diğerlerine göre henüz çok küçük durumdayız. Bu nedenle Turanlar Grubu için 2015 yılı kağıt sektöründe yatırım ve büyüme yılı olacak" açıklamasını yaptı.


Şehir oteliyle İstanbul’a geliyor


Turizm işinde ise 1993 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Murat Turan, “İki otelle çalıştığımız Antalya’da 3 bin yatak kapasitesine sahibiz. Şimdi İstanbul’da bir şehir oteli projesi düşünüyoruz. Basın Ekspres Yolu’nda arazi aldık. Burada 320 odalı ve 650 yataklı 4 yıldızlı bir otel açacağız. Bu yıl içinde inşaatı başlayacak olan ve 2016 yılı içinde tamamlanacak otelin işletmesini de yine kendimiz yapacağız. Arsa hariç 30 milyon euroya mal olmasını bekliyoruz”diye konuştu.


Parke dekorasyon ürününe dönüştü


Markanın Pazarlama ve Ürün Geliştirme Müdürü Mehmet Karahasanoğlu, satışlarının yüzde 60’ının yenileme pazarı, yüzde 40’ının ise yeni projelere yönelik olduğunu söyledi. Firma olarak yeni projelere yönelik alanda ise bir satış sıkıntısı yaşanmadığını kaydeden Karahasanoğlu, eskiden zemindeki parke değişmeyen emtia gözüyle bakılırken gelişen teknoloji ile birlikte uygulama kolaylarının gelişmesiyle boya gibi modaya uygun ürünlerin uygulanabildiği bir dekorasyon ürününe dönüştüğünü ifade etti.


Dünya  


Geri Dön