23 / 04 / 2024

Turist sayısı artacak!

Turist sayısı artacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turist sayısınında artış olacağını kaydederek ITB Berlin'in, dünyadaki en büyük turizm fuarı olduğuna değindi. Çavuşoğlu, "Ülkemize gelecek turist sayısı burada belli olur'' dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''3 hafta sonra Moskova'da yapılacak fuarda da tamamen netleşir. Bu iki fuara çok önem veriyoruz. Stantları gezerken turizm birliklerinin morallerinin çok iyi olduğunu gördük. Bir önceki yıla göre turist sayımız artacak" diye konuştu.



ATSO Başkanı Davut Çetin, "Antalya'nın ağırlığı fuarda hissediliyor. Bu yıl fuarda ilk kez Antalya'nın gözbebeği Kaleiçi ve kent merkezi olarak ayrı bir bölümde tanıtım yapılıyor. ATSO olarak biz de Kaleiçi'ne önem veriyoruz" sözleriyle dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası'nı değerlendirdi. 


Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin-2015), bu yıl 4- 8 Mart tarihleri arasında 189 ülkenin turizm sektörü temsilcilerini ağırlıyor. Bu yıl 49'uncu kez kapılarını açan ITB Berlin Turizm Fuarı'na Antalyalı turizmciler ve kent yöneticileri çıkartma yaptı. Birbirinden renkli standlarda bölgenin turizm potansiyeli ve değerleri tanıtıldı. Fuarda Türkiye'den otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 245 katılımcı yer aldı. Tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere 10 bin 147 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütünün katıldığı fuar, Almanya'nın başkenti Berlin'de açıldı. 



BU İKİ FUARA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Turizm Borsası'nı (ITB Berlin-2015) gezdi. "Bu sene turizm sektörü hassas" diyen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'ye 2002'de 13 milyon turist gelirken geçen sene 40 milyon olduğuna dikkati çekti. Bakan Çavuşoğlu, "Sadece benim şehrim Antalya'da turizmin çeşitlendiğini de görüyoruz. Spor turizmi, dağ turizmi, kayak turizmi, sağlık turizmi, eğitim turizmi, kültür turizmi gibi 12 aya yaydığımız alanlar var. Bu sayede sadece yaz aylarında değil kış aylarında bile turist gelmeye başladı. Bu rakamı artırmamız ve 12 aya iyi yaymamız lazım" dedi. ITB Berlin'in, dünyadaki en büyük turizm fuarı olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, fuarla ilgili de şunları söyledi: "Ülkemize gelecek turist sayısı burada belli olur. 3 hafta sonra Moskova'da yapılacak fuarda da tamamen netleşir. Bu iki fuara çok önem veriyoruz. Bugün burada stantları gezerken de gerek otelcilerimizin, gerekse turizm birliklerinin morallerinin çok iyi olduğunu gördük. Turizm Bakanlığı müsteşarımız ve genel müdürümüz de burada. Hepsinin morali iyi. İnşallah iyi olacak. Bu sene ülkemize gelen turist sayısı bir önceki yıla göre artacak." 



ANTALYA'NIN GÖZBEBEĞİ KALEİÇİ 


ATSO Başkanı Davut Çetin ITB ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: "Antalya'nın ağırlığı fuarda hissediliyor. Otellerimizin yanı sıra yerel yönetimlerimizin de fuara ilgi göstermesi sevindiricidir. Bu yıl fuarda ilk kez Antalya'nın gözbebeği Kaleiçi ve kent merkezi olarak ayrı bir bölümde tanıtım yapılıyor. ATSO olarak biz de Kaleiçi'ne önem veriyoruz." 



'FUARA İYİ BAŞLADIK' 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ITB Berlin Turizm Borsasfnın dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olduğunun altını çizdi ve fuara iyi başladıklarını, iyi sonuçlar almayı da amaçladıklarını söyledi. 



ANTALYA VALİSİ DE FUARDA 


AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (ATSO) katılımıyla bir heyet olarak Berlin'de olduklarını söyledi. ITB Berlin'de Avrupa pazarının son durumunu net olarak görme şansı yakalayacaklarını kaydeden Hacısüleyman, "Fuar öncesi için Avrupa pazarında geçen seneki düzeyde görünüyoruz. Herhangi bir artı ve eksi olmayacak gibi görünüyor. Fakat daha kesin olarak fuar sonrası değerlendirmede bulunabileceğiz" dedi. Fuarda ATSO Başkanı Davut Çetin ile birlikte Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Dinç ve Ayhan Kızılsavaş Antalya standını ziyaret edip turizmcilere destek verdi. Fuar alanında CHP'den milletvekili adayı olmak için ATSO başkanlığından ayrılan Çetin Osman Budak ile karşılaşan ATSO heyeti, birlikte stantları dolaştı.


Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön