19 / 04 / 2024

Madin'in taş evlerinin değeri turist sayısıyla birlikte yükseldi!

Madin'in taş evlerinin değeri turist sayısıyla birlikte yükseldi!

Bir zamanlar İstanbul için söylenen 'taşı toprağı altın oldu' sözü, artık Mardin için söyleniyor. Mardin'de turist sayısının artmasıyla butik otellere rağbet artınca, ünlü Mardin evleri altın gibi değerlendi



Bir zamanlar İstanbul için söylenen 'taşı toprağı altın oldu' sözü, artık Mardin için söyleniyor. Mardin'de turist sayısının artmasıyla butik otellere rağbet artınca, ünlü Mardin evleri altın gibi değerlendi. 7 bin yıllık tarihi kentte başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşan Mardin evlerine değer biçilemiyor. İnanç ve kültür turizmi kapsamında dünyanın gözde merkezi haline gelen Mardin'de artan butik oteller evlerin fiyatına yansıdı.

2 MİLYON DOLARA ÇIKTI

10 yıl öncesine kadar 25 bin TL'ye satılan eski taş evlerin fiyatı 1 ile 2 milyon dolara ulaştı. Taş evler cep yakmaya başladı. Yetkililer, artışı, son yıllarda gelişme gösteren inanç ve kültür turizmine bağlıyor. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, farklı inançlara mensup kişilerin aynı 'şarkı'yı söylediği kente olan ilginin eski ve yeni binaların değerini artırdığını belirtti. Son 5 yılda, yıl içinde yeni binaların değeri üç kat, eski taş binaların değeri ise on kat artı gösterdi.

Yeni Şafak


Geri Dön