20 / 04 / 2024

Turiste ev kiralayarak ayda 6 bin lira kazanabilirsiniz!

Turiste ev kiralayarak ayda 6 bin lira kazanabilirsiniz!

İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinde bulunan eviniz varsa, yurtdışından gelen turistlere kiralayarak aylık 6 bin TL para kazanabilirsiniz. Denize kıyısı olan yazlık bölgelerdeki lüks villalarda bu rakam 20 binlere çıkıyor.



Geçtiğimiz yılı 51.7 milyon turist ve 34.5 milyar dolar turizm geliriyle kapatan Türkiye, bu yıl yeni rekorlara imza atıyor. Türk turizminde yaşanan hareketlilik otel ve pansiyonları doldururken, tatilini kiralık ev ve ya villalarda geçirmek isteyenlerin talebi de ev sahibi vatandaşları mutlu ediyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan haber göre; Beşiktaş, Nişantaşı, Ortaköy gibi İstanbul’un merkezi yerleri veya kıyı bölgelerde bir evi veya yazlığı olanlar evlerini turistlere kiralayıp ciddi miktarda ek gelir elde edecek. Türkiye’de 1 eviniz varsa ve bu evi yurtdışından gelen 2 kişiye kiralıyorsanız konumuna ve dönemine göre değişmekle beraber aylık İstanbul’da 6 bin TL, Sapanca’da 12 bin TL, Bodrum’da 4.500 TL, İzmir’de 5.100 TL, Aydın’da 2.900 TL kazanabiliyorsunuz.

1 VİLLA 150 BİN LİRA BIRAKIYOR

Türkiye’de villa veya daire kiralayarak tatil yapanların sayısının 3-4 yılda katlandığını belirten VillaRenta.com kurucu ortağı Cihan Demir, 2018 yılında kiralık villa ve evlerde konaklayan turistlerin geceleme süresinin 5,3 milyon olduğunu açıkladı. Kıyı bölgelerde özellikle kalabalık ailelerin villalara yoğun ilgi gösterdiğinden bahseden Demir, “Bizim Kalkan’da Villa Renta üzerinden kiraladığımız 300 villamız var. İngilizler ve Almanya, Hollanda, Fransa’daki gurbetçiler bu villaları tercih ediyor. Nisan-ekim arası sezonda haftalık 2000 ila 5000 TL arasında kiralanan villalar yıllık 58.000 ila 150.000 TL arasında gelir bırakıyor. Villalara olan talebi gören Azeri bir yatırımcı Türkiye’den sürekli villa alıp kiralama işine girdi” diye konuştu.

İSTANBUL’DA 500 DAİREYE ULAŞTI 

İşin getirisinden haberdar olan girişimciler de turistlerin yoğun olarak talep gösterdiği Sarıyer, Beşiktaş, Göktürk, Kadıköy gibi bölgelerde uygulama üzerinden kiraya vermek üzere ev sahiplerinden dairelerini kiralayıp, daire içine ciddi masraf yaparak, turistler için hazırlandı. Bunlardan biri de Blueground oldu. 30 gün veya daha uzun konaklamalar için mobilyalı daire kiralama fırsatı sağlayan Blueground, İstanbul’da kısa sürede 500’ün üzerinde daire sahibiyle anlaşmalarda bulundu. Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz: “Expatlar, tedavi için Türkiye’ye gelenler, eğitimleri için İstanbul’a taşınanlar, sporcular gibi her meslek ve yaştan turist, otel konforunda ev hizmeti için bizi tercih ediyor” dedi.

49 MİLYON KİŞİ AİRBNB’YLE SEYAHAT ETTİ

2008'de ABD’nin San Franscisco şehrinde oluşturulan Airbnb web uygulaması, dönemsel kiralama işinin dünyada bulunan öncüleri arasında. 2017 yılında Airbnb aracılığıyla 49 milyon kişi seyahat etti. Türkiye’de de turistlerin uğradığı noktalara yakın bölgelerde yaşayan yüzlerce ev sahibi evlerini bu site üzerinden günlük, haftalık veya aylık kiralamak için ilan açtı. Günlük ve haftalık kiralamalarda en büyük sorunun güvenlik açığı olduğunu belirten Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Müberra Eresin, “Turist ağırlayacak ev ve villa sahiplerinin de bir şekilde denetim altında tutulması lazım” dedi.


Geri Dön