26 / 04 / 2024

Turizm sektöründe de e-fatura dönemi başlıyor!

Turizm sektöründe de e-fatura dönemi başlıyor!

2014 itibariyle birçok sektörde olduğu gibi turizm işletmelerinde de e-fatura dönemi başlayacak. Birçok kurum konuyla ilgili seminerler düzenlemeye başladı. Yeni sisteme 1 Ocak 2014 itibariyle geçilecek...



2003'ten itibaren konaklama tesisleri ve turizm acentelerinin ihtiyaçları doğrultusunda dijital işletme anlayışına yönelik yazılımlar üreten Kod Yazılım 1 Ocak 2014 itibariyle geçilecek olan "e-fatura sistemi" konusunda sektörü bilgilendirdi. Kod Yazılım, geliştirdiği Sedna E-fatura, Sedna E-defter yazılımlarını ve 2014 yılı muhasebe ve raporlamadaki yenilikleri, alanında uzman isimlerin sunumları ile acente ve otel muhasebecilerine geçen hafta Antalya Ramada Plaza'da gerçekleştirdikleri seminerle tanıttı. Seminere ilgi yoğun oldu. 


KAYITDIŞI BİTECEK 

Seminerin açılış konuşmasını Kod Yazılım Genel Müdürü Ahmet ERDAL yaptı. Seminer konuşmacıları arasında ise Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Necdet Sağlam, Adalya Bağımsız Denetim Yön. Krl. Başkanı Mehmet Yolcu, E-Finans Satış Müdürü İlke Altın ve KOD Yazılım Eğitim Destek Müdürü Mehmet Gülen yer aldı. Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Necdet Sağlam yaptığı sunumla, E-Fatura ve E-Defter ile ilgili bilinmesi gerekenlere kapsamlı bir şekilde değindi. Sağlam, "E-Fatura sistemine geçilmesiyle kağıt kullanımı azalıyor. Kayıt dışı ekonomi süratleniyor" dedi. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön