27 / 04 / 2024

Turizm sezonu transferlerle açıldı!

Turizm sezonu transferlerle açıldı!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinin başında yer alan turizm, 2014 sezonunu atama, terfi ve transferlerle açtı. Turist profilini korumak isteyen tesislerde son 6 ayda 41 transfer ve atama gerçekleştirildi.



Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinin başında yer alan turizm, 2014 sezonunu atama, terfi ve transferlerle açtı. 

Turist profilini korumak isteyen tesislerde son 6 ayda 41 transfer ve atama gerçekleştirildi. 

Türkiye genelinde önümüzdeki dönemde açılması planlanan onlarca tesisin hizmete girmesiyle, atama, terfi ve transferlerin artması bekleniyor. 


Turizmde yaz sezonu yine hızlı bir tranfer rüzgarıyla açılıyor. Sektörde yılbaşından bu yana 41'in üzerinde transfer-atama-terfi gerçekleştirildi. Bu atama ve transferler genel müdür, satış & pazarlama müdürü ve F&B müdürü gibi farklı kademelerde yapıldı. 


Önümüzdeki dönemde Dedeman, Rixos ve Divan gibi otel zincirlerinin Ankara. Gaziantep. Antalya gibi şehirlerde kıyı ve şehir otelleri açacak olmaları, atama ve transferlerin daha da artacağını gösteriyor. 

Ekonomist dergisi olarak, Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olan turizmde yaşanan atama ve transfer hareketlerinin son altı aylık seyrini araştırdık. Son altı ayda sektörde üst düzey 40 transfer-atama-terfi yapıldığı sonucuna ulaştık. Atamalar konusunda hızlı bir büyüme içinde olan Dedeman. Rixos ve Hilton otelleri öne çıkıyor. Atama ve transferlerde daha çok yeni açılan oteller ön plana çıkarken, teıfiler ise daha çok faaliyetteki otellerde gerçekleşiyor. 


TESİSLER ÇEŞİTLENİYOR 


Türkiye'de son yıllarda hizmet sektörünün gelişimi diğer sektörlerden daha hızlı. Bu trend tesis sayısını her geçen yıl arttıran turizm sektörü için de geçerli bir durum. Turizm sektörünün segmentlerinde son yıllarda gözlenen değişim beraberinde uzmanlaşmayı da getiriyor. Geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak deniz-gtineş ve tarih üzerine bir turizm sektörü ve yapılanması söz konusu iken, artık spor, sanat, kongre, devre mülk. kaplıca, kayak gibi birçok farklı tema ile derinleşen ulusal ve uluslararası turizm yapılanmasına gidiliyor. Bu faktörler de orta ve üst düzey yönetici seviyesindeki devinimin hızlanmasını beraberinde getiriyor. 



Ekonomist


Geri Dön