29 / 03 / 2024

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

 Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Eylül 2011 tarihinde resmi açılışı yapılan Zeugma Mozaik Müzesi, 9 ayda 2 bine yakını yabancı olmak üzere toplam 135 bin 749 ziyaretçi sayısına ulaştı. 

     

Sergilenen yaklaşık bin 700 metrekarelik mozaik ile dünyanın en büyük mozaik müzesi kabul edilen Tunus'taki Bardo Müzesi'nin bu unvanını elinden alan Zeugma Mozaik Müzesi, yabancılardan en çok Amerikalı turistleri ağırladı. Müzeyi İngiltere, Fransa, Portekiz, Rusya ve Suriye gibi dünyanın birçok ülkesinden turistler de ziyaret ediyor. 

     

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin turizm açısından son derece zengin potansiyele sahip olduğunu vurguladı. 

     

TÜRSAB olarak Zeugma müzesini tur operatörleri ve seyahat acentalarının listesine dahil ettiklerini ifade eden Tural, ''Gelen turistlerden son derece olumlu dönüşler alıyoruz. Buraya daha fazla turist çekmek için müzeyle ilgili belgesel projesi hazırlanıyor. Tanıtım çalışmalarıyla birlikte yabancı ve yerli turist sayısında ciddi artış bekliyoruz. Gelecek yıl müzeye 1 milyon turist çekmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu. 

     

     

-''Randevu sistemine geçeceğiz''- 

     

     

Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Asuman Arslan da sergilenen bin 700 metrekarelik mozaikle Tunus'taki Bardo Müzesi'ni geçtiklerini belirterek, ''Birçok mozaik de depolarımızda emniyetli bir şekilde saklanıyor. Ek binamız hizmete açıldığında sergilenen mozaik 2 bin 500 metrekareye ulaşacak'' dedi. 

     

Müzenin tanıtımı için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Arslan, toplam 40 bin metrekarelik alanda kurulan müzeyi ziyaretçilere Iphone uygulamalarıyla tanıttıklarını, müzede çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayan dokunmatik oyun masaları da bulunduğunu belirtti. 

     

İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ise müzeye talebin giderek arttığına işaret ederek, ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek için randevu sistemine geçmeyi düşündüklerini belirtti. 

     

Gaziantep'e sanayi ve turizmin yanında turizmin üçüncü sac ayağı olduğunu ifade eden Efiloğlu, Gaziantep medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu dile getirdi. 

    

Yesemek Açık Hava Müzesi ve Zeugma Ören Yeri'nin 2012 yılı UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine girdiğini belirten Efiloğlu, ''Önümüzdeki yıl Karkamış Antik Kenti ve Rum Kale'nin de listeye gireceğine inanıyoruz'' dedi. 

AA


Geri Dön