19 / 04 / 2024

gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep'in simgesi oldu!

Yaklaşık 3 yıl önce açılan mozaik müzesi, kenti ziyaret eden turistlerin uğrak yeri haline geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "Müze, şehrin tanıtımına önemli katkı sağlıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı son üç yılda 10'dan fazla yeni müze kurdu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı özel teşebbüslerin de katkısıyla sadece son üç yılda 10'dan fazla yeni müze kurdu. Ayrıca 34 yeni müzede uygulama ve proje çalışmaları başlatılırken, 50'yi aşkın müze çağdaş müzecilik anlayışına göre yenilendi...

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi mükemmellik ödülü aldı!

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, milyonlarca ziyaretçisi bulunan popüler internet sitesi Tripadvisor'un yaptığı ankette 2012'nin mükemmellik ödülüne layık görüldü. Müzeyi son üç ay içinde 125 bin 422 kişi ziyaret etti

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Fransa'da tanıtıldı!

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

Okan Towers Gaziantep'te yükseliyor!

GAZİANTEP Şehitkamil'de Adliye Sarayı, ipek Yolu, Zeugma Mozaik Müzesi ve Sankopark'a komşu konumda yükselen Okan Towers'ta 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor.

Gaziantep'e Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kurulacak!

Gaziantep'e "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" kurulacağı bildirildi. Enstitünün tanıtım toplantısı 14 Şubat'ta Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

Zeugma Mozaik Müzesi 11 ayda 198 bin ziyaretçi ağırladı!

Tunus Bardo Müzesi'nden devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene Kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'ni 11 ayda 198 bin kişi ziyaret etti...

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep'in simgesi oldu!

Yaklaşık 3 yıl önce açılan mozaik müzesi, kenti ziyaret eden turistlerin uğrak yeri haline geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "Müze, şehrin tanıtımına önemli katkı sağlıyor" dedi.

İpek Yolu üzerinde kentsel dönüşüm alanında vatandaşlar mağdur edilmeyecek!

Şehitkamil Belediyesi kentsel dönüşümde farklı bir metot uyguluyor. İpek Yolu üzerindeki Zeugma Mozaik Müzesi yanındaki alanda evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar çekilişsiz kurasız ev sahibi olacak.

Gaziantep'te Avrupa Miras Günleri Paneli düzenlenecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle "Avrupa Miras Günleri Paneli" düzenlenecek. 7 Kasım Cuma günü yapılacak panelde, geçmişten bugüne "mozaik mirası" konuşulacak.

Zeugma'da Muzalar Evi kazı çalışmalarında 3 yeni mozaik bulundu!

Antik kentte sürdürülen Muzalar Evi kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yeni mozaikler, gerçekleştirilen bir lansmanla basına tanıtıldı. İş Bankası Zeugma Antik Kenti'nde devam eden kazılara 2017'ye kadar destek verecek...

İş Bankası, Zeugma'da üç mozaiği gün yüzüne çıkardı!

Zeugma Antik Kenti’nde yapılan kazılarda 3 yeni mozaik bulundu. Türkiye İş Bankası, sponsor olduğu ‘Muzalar Evi’ kazı çalışmalarına desteğinin 2017’ ye kadar süreceğini açıkladı.

Zeugma Antik Kenti'nde 3 yeni mozaik bulundu!

Zeugma Antik Kenti'nde sürdürülen 'Muzalar (Esin Perileri) Evi' kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan üç yeni mozaik; Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın da katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı

Zeugma'da üç yeni mozaik ortaya çıktı!

Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti kazı başkanı Prof. Dr. Görkay "Bu yıl yaptığımız kazılarda üç yeni mozaiği gün yüzüne çıkardık. Hâlâ kazılmamış alanlar var " dedi

gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Haberi

gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

"Dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan Zeugma Mozaik Müzesi, bölge turizminin sembolü haline geldi.


Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen 30 bin metrekarelik alanda kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistin hemen hemen hepsinin uğrak mekanı haline geldi.


2012 yılında "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen müzede, Çingene kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.


Kısa sürede kentin simgesi haline gelen müzenin ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Açıldığı günden bu yana 620 bin kişinin ziyaret ettiği müzeyi geçen yıl 206 bin 676 kişi gezdi.


- "En çok merak edilen mozaik, Çingene kızı"


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı...