26 / 04 / 2024

Turizmde 49 yıllığına tahsis edilen araziler cari açığı kapatacak!

Turizmde 49 yıllığına tahsis edilen araziler cari açığı kapatacak!

Eski Bakan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy'a görevini devretti. Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, arazi tahsislerinin 49 yıllığına yenilenmesinin turizmdeki cari açığı kapatacağını açıkladı.



Eski Bakan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy'a görevini devretti. Devir teslim töreninde konuşan Kurtulmuş, arazi tahsislerinin 49 yıllığına yenilenmesinin turizmdeki cari açığı kapatacağını söyledi. 

 

Restorasyon projeleri Bakan Ersoy'u bekliyor

Rami Kışlası'nın büyük bir kütüphane, Kuleli Askeri Lisesinin ise prestijli bir ulusal müze haline getirilmesinin, Topkapı Sarayı'nda süren 25 restorasyon ve kuvvetlendirme çalışmasının, Ersoy'u bekleyen önemli projelerden olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki Sur-i Sultani'yi de içine alacak şekilde Topkapı Sarayı eski İstanbul'un, tarihi yarımadanın en önemli kültür merkezi haline getirilecektir" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kurtulmuş, arazi tahsislerinin 49 yıllığına yenilenmesinin, kruvaziyer ve uçaklara sağlanan yakıt desteğinin turizm alanında atılan önemli adımlar olduğunu söyledi. 

Turizmin tek başına cari açığı kapatma potansiyeli olduğunu söyleyen Kurtuluş, "Çok güzel, çok keyifli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların sonucunun da en kısa zamanda alınmasını ümit ediyorum. Yeni Bakanımıza başarılar diliyorum" dedi.


Geri Dön