25 / 04 / 2024

Turizmde müşteriye ulaşmak zorlaşıyor!

Turizmde müşteriye ulaşmak zorlaşıyor!

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Eskiden sadece bir iki gazeteye ilan vermek satış yapmak için yeterli gelirken, şimdi artık düzgün bir ürünü dahi çok daha zor bir şekilde müşteriye ulaştırabiliyoruz." dedi.



Turizm sektörü için müşteriye ulaşmanın gittikçe zorlaştığına dikkat çeken Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Eskiden sadece bir iki gazeteye ilan vermek satış yapmak için yeterli gelirken, şimdi artık düzgün bir ürünü dahi çok daha zor bir şekilde müşteriye ulaştırabiliyoruz." dedi. 


Değişen piyasa şartları nedeniyle artık; ürünün tanıtım ve pazarlamasının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ali Onaran, "Düşünün ki Instagram'da bir hesabı 900 bin kişi takip ediyor.


Dolayısıyla bu mecra da tanıtım pazarlama için önemli bir nokta haline geldi. Artık diğer tanıtım araçlarıyla beraber sosyal medyayı da kullanarak satış ağımızı genişletmek durumundayız. 2014'te sosyal medyanın ürün tanıtımına etkisini çok daha net bir şekilde gördük." diye konuştu. Pronto Tour 2014 raporunun açıklandığı acenteler toplantısında konuşan Onaran, 2014'ün özellikle ilk yarısında beklenen büyümenin altında kaldıklarını söyledi. 


"2014'te sadece bir önceki yılın hedeflerini yakalayabildik. Kişi sayısı olarak geçen yıl yüzde 4 büyüdük fakat hedeflerimiz daha yukarıdaydı." dedi. Geçen yılın son çeyreğinde ise yaklaşık yüzde 40'lık bir ivmeyle artış sağladıklarını vurgulayan Onaran, "Bu artışı hem erken rezervasyon yani ileriye dönük satışlarımız hem de kış satışlarımızla sağladık. Bu bakış açısıyla 2015 in geçen yıldan daha iyi geçeceğini umut ediyorum. Bu yıl için büyüme hedefini ise yüzde 15-20 arasında belirledik." dedi. 

Ticari Hayat


Geri Dön