23 / 04 / 2024

ASİAD tüm gençlere ulaşmak için örnek proje geliştirdi!

ASİAD tüm gençlere ulaşmak için örnek proje geliştirdi!

İl Emniyet Müdürlüğü ile başlatılan projede, Başkent’teki “ tüm gençlere ” ulaşmak için belediyeler ve üniversitelerle işbirliği yapılacak. ASİAD tüm gençlere ulaşmak için örnek proje geliştirdi.



Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), risk grubundaki gençlere yönelik “örnek proje” geliştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ile başlatılan projede, Başkent’teki “tüm gençlere” ulaşmak için belediyeler ve üniversitelerle işbirliği yapılacak.


Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ı ziyaretinde, “en büyük yatırımın gençlere yapılan yatırım” olduğunun altını çizen ASİAD Başkanı Barış Aydın, risk grubunda bulunan gençlerin topluma kazandırılmasının önemine dikkati çekti.


Barış Aydın,  Ankara  sevdalısı sanayici ve işadamları bir araya getiren ASİAD’ın böylesine önemli bir konu için elini taşın altına koyduğunu kaydederek, “Geleceğimiz olan gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Ne yazık ki bilinçli olmayan bazı aileler çocuklarına da gereken özeni gösteremiyor. Bu nedenle risk grubunda olan çok sayıda gencimiz var. ASİAD olarak bu gençlere destek olmak, onların ellerinden tutarak hayata kazandırmak istiyoruz. Öncelikle risk grubundan başlayacak proje, kısa sürede tüm gençleri kucaklayarak, sorunlarını, sıkıntılarını giderecek bir köprü olacak” dedi.


Böylesi önemli bir projenin içinde olmasından dolayı Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’a da teşekkürlerini ileten Aydın, ilerleyen dönemlerde ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve üniversitelerle de işbirliği kuracaklarını bildirdi.


Barış Aydın, ilk etapta İl Emniyet Müdürlüğü ile atılan bu adımın gençler için atılacak adımların öncüsü olacağını ifade ederek, şunları söyledi:


“Hayata geçireceğimiz projeyle risk grubundaki gençlerin sağlık, işsizlik, rehabilitasyon gibi sorunlarını, gerek eğitim, gerek sağlık, gerekse istihdam yollarıyla çözmeyi hedefliyoruz. İşe ilk etapta Emniyet ile oluşturulan toplam 8 kişilik ekiple başlıyoruz. Bu ekip, önümüzdeki dönemlerde eğitimciden, sanayiciye; işadamından, belediyelere kadar sayısı 100’leri bulacak çalışma grubunun öncüsü olacak ve sürdürülebilir bir çalışmaya imza atacak.”


Aydın, belirledikleri “ASİAD’ı Türkiye’ye örnek STK yapma” projesine emin adımlarla ilerlediklerini de kaydetti.



Geri Dön