25 / 04 / 2024

Turizmde yeni sezon için fuar atağı!

Turizmde yeni sezon için fuar atağı!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm alanında 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini, bu kapsamda Japonya, Fransa ve İspanya'da düzenlenecek turizm fuarlarına katılacaklarını bildirdi.



İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm alanında 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini, bu kapsamda Japonya, Fransa ve İspanya'da düzenlenecek turizm fuarlarına katılacaklarını bildirdi. Demirtaş, 2016 yılının turizm açısından zor bir yıl olduğunu ifade etti. Rusya ile yaşanan gerilim, terör olayları ve darbe girişiminin, Türkiye'de güvenlik sorunu olduğu şeklinde haksız bir imaj yarattığını belirten Demirtaş, "2016 yılı turizm sezonu hiç kimsenin arzu ettiği gibi geçmedi. Belki 2017 yılı da bunu takip edecek ama elbette bu hep böyle sürecek değil. İzmir'in adını duyurmaya ve bu alanda dünyada 6. sırada yer alan ülkemizde turizmin en az yarayla bu dönemi atlatmasına çaba göstermeye devam ediyoruz. Şimdi çalışmalarımızı 2017 için yoğunlaştırdık ve gelecek yılın bu yıldan daha iyi olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda fuar katılımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi. 


Kruvaziyer fuarına gidecekler 


Demirtaş, 21-23 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenen Seatrade Med Tenerife Kruvaziyer Fuarı'na katılacaklarını ve burada kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geleceğini bildirdi. Yeni turizm yılında kruvaziyer gemilerinin rotasını yeniden İzmir'e çevirmek için var güçleriyle çalışacaklarını vurgulayan Demirtaş, çalışmalar kapsamında Japonya ve Fransa'daki turizm fuarlarına da katılacaklarını belirtti.


Yeni Asır 




Geri Dön