28 / 03 / 2024

Türk Akımı Boru Hattı projesinde erteleme!

Türk Akımı Boru Hattı projesinde erteleme!

Rusya Enerji Bakanı Novak, hükümetlerarası anlaşma imzalanmadan Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin inşaatına başlanılmayacağını belirterek, "Eğer inşaat başlamıyorsa doğal olarak süreler ileri kayacaktır" dedi.



Rusya ve Türkiye arasında hükümetlerarası anlaşma imzalanmadan Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin inşaatına başlanılmayacağı bildirildi.


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Akımı projesiyle ilgili hükümetlerarası anlaşma yapılmadan inşaata başlanmayacağını kaydetti.


Anlaşmanın imza tarihinin ileri kaymasının, otomatik olarak inşaat tarihinin de ileri kaymasına neden olacağını belirten Novak, "Eğer inşaat başlamıyorsa doğal olarak süreler ileri kayacaktır" dedi.


Rusya tarafı, Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin Türkiye'ye doğalgaz taşıyacak 15,75 milyar metreküp kapasiteli birinci ayağına ilişkin hazırladığı hükümetlerarası anlaşmayı Temmuz ayında Ankara'ya göndermiş, diğer hatlara ilişkin anlaşmaların ise kademeli olarak gönderileceğini bildirmişti.


Yeni Şafak


Geri Dön